Izmene radnog vremena tokom državnog praznika Sretenja

Obavezno pročitajte

Povodom obeležavanja Dana državnosti, koji se praznuje dva dana, 15. i 16. februara, neće biti većih izmena radnog vremena apoteka, tržnih centara, prodavnica i pošta u Srbiji.

Dežurne apoteke koje inače rade 24 časa, biće otvorene i tokom praznika, a većina privatnih apoteka radiće po redovnom radnom vremenu. Kada je reč o tržnim centrima, radiće po redovnom radnom vremenu kao i multipleks bioskopi i prodavnice u tržnim centrima.

- Advertisement -

Uobičajeno će raditi i Gomeks prodavnice, DIS, DM, Idea, Lidl, Maksi i Šop end go, Roda marketi, Super Vero i Džambo, Tempo, Univereksport.

Gradski prevoz će tokom dva dana praznika funkcionisati po nedeljnom redu vožnje. Za vreme državnog praznika, 15. i 16. februara Veletržnica Beograd radiće non stop. Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda radiće 24 časa, a ostale benzinske stanice u gradu radiće od 6 do 20 časova.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Na državni praznik Sretenje, 15. i 16. februara radiće 72 dežurne pošte u Beogradu i svim većim gradovima i turističkim centrima, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

U Beogradu, pored Glavne pošte u Takovskoj 2, i pošte na aerodromu Nikola Tesla koje rade uobičajeno 24 sata, radiće i pošte u tržnim centrima, u „Univereksport“ objektima i još šest dežurnih pošta u gradu, saopštila je Pošta Srbije.

Otvorene će biti pošte u tržnim centrima u Pančevu i Kragujevcu, pošte u „Univereksport“ objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu i Somboru, u „Roda“ objektima u Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu, Šapcu, pošte na Kopaoniku i Zlatiboru, i druge dežurne pošte u gradovima širom Srbije, preneo je Tanjug.Po neizmenjenom radnom vremenu radiće pošte na graničnim i administrativnim prelazima, non-stop.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu