IZLEPILI VLADU SRBIJE: Jedemo uvozno loše meso, umesto govedinu našeg seljaka

Obavezno pročitajte

Srbija i bunt protiv uvoza mesa

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović danas je, u utorak 25. avgusta upitao Ministarstvo poljoprivrede zašto kasne subvencije za poljoprivrednike, da li to ministarstvo ima rešenja za probleme nastale u stočarstvu, da li se govedina uvozi u i koliko i gde Srbija izvozi mesa.

On je na konferenciji za novinare ispred Ministarstva poljoprivrede naveo da ima 200 sela u kojima nema „niti jednog domaćina“, da zemlju u njima više niko ne obrađuje i da u odnosu na 2012. u Srbiji danas ima 60.000 manje malih poljoprivrednih gazdinstava.

- Advertisement -

Bulatović je istakao i da 2.000 sela u Srbiji nema poštu i da 500 sela nema asfaltirani put i zahtevao od ministra poljoprivrede da kaže kada će ta sela dobiti pošte i puteve.

Prema njegovim rečima, 80 odsto poljoprivrednika u Srbiji koristi staru mehanizaciju, a „subvencije koriste samo članovi Srpske napredne stranke (SNS) i oni koji su joj bliski“.

On je rekao da omladina iz sela danas odlazi „verovatno da radi u nekim fabrikama u inostranstvu, da motaju kablove“, a da se sela gase, umesto da se Srbija ponosi poljoprivrednim gazdinstvima.

Bulatović je rekao i da poljoprivrednog proizvođača „danas nema ko da nasledi“ i da se dešava da „veliki tajkuni sa 500 i više hektara“ uvećavaju svoje posede i da će „svu tu silnu zemlju“ jednog dana obrađivati „10 ili 15 ljudi“.

„Ministar Nedimović je prvi na listi SNS, krade glasove i to je njegov jedini cilj, a da se opravi srpsko selo i poljoprivreda, on o tome ne mari, niti želi da se bavi time. Čovek se ne meša u svoj posao“, rekao je Bulatović.

On je naveo da će Srbija „jednog dana biti demokratska i slobodna“ i da će ministar poljoprivrede Branislav Nedimović morati da „pred istražnim organima“ odgovori na danas postavljena pitanja.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Putin o rušenju Kahovske hidroelektrane: Varvarski čin Kijeva; Erdogan: Formirati komisiju

Predsednik Rusije Vladimir Putin i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarali su telefonom i tom prilikom su, kako je...

Još priča na sličnu temu