-2.5 C
Belgrade
petak, 28 januara, 2022

IŽIVLJAVANJE NAD NEDUŽNIM ŽRTAVAMA I SKANDAL U ZAGREBU: Evo sta je hrvatski sud rekao o ustaškom pozdravu

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Visoki prekršajni sud u Zagrebu nije danas doneo odluku o tome da li je ustaški poklič „za dom spremni“, kojim počinje pesma Marka Perkovića Tomspona, „Boj na Čavoglave“, prekršaj ili ne, jer su sudije imale podeljena mišljenja.

U raspravi su, prema pisanju zagrebačkog Jutarnjeg lista, izneta tri stava, ali ni jedan nije dobio potrebnu većinu glasova svih sudija.

- Advertisement -

„Tokom rasprave izneta su tri stva, od kojih ni jedan nije dobio potrebnu većinu glasova svih sudija,pa je odlučeno da će se o tom pitanju ponovo raspravljati na sednici svih sudija Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske“, objavljeno je popodne na sajtu Visokog prekršajnog suda.

S obzirom na to da devet sudija, koliko ima u Odeljenju za prekršaje protiv javnog reda i mira, nije uspelo da se složi oko stava da li je ustaški poklič „za dom spremni“ u slučaju Marka Perkovića Tomsona prekršaj, o tome će se ponovo raspravljati na sednici svih sudija tog suda.

Pozivajući se na nezvanične informacije, Jutrnji piše da je troje sudija jasno i nedvosmisleno iznelo stav da je ustaški poklič „za dom spremni“, u skladu sa ranijim presudama tog suda, u svakom kontekstu protivzakonit.

- Advertisement -

Troje sudija je stva da taj poklič nije prekršaj, dok je troje sudija zaključilo da taj pozdrav u jednom kontekstu može biti kažnjiv, a u drugome ne.

Sudije su o tome raspravljale tri sata iako su sudije tog suda već doneli niz pravosnažnih presuda u kojima su presudili da je taj pozdrav prekršaj.

- Advertisement -
Sourcenovosti
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: