„Izgubio sam vlast zbog Srbije“ Haradinaj zavapio zbog poraza na izborima, a imao je i poruku za Kurtija

Obavezno pročitajte

Odlazeći premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj izjavio je juče da je na nedavnim vanrednim parlamentarnim izborima izgubio glasove zbog Srbije.

– Ja sam izgubio glasove zbog Srbije, jer postoji mogućnost da se utiče kroz meke sile, određenih interesa, u vreme kad sam uveo taksu Srbiji – rekao je Haradinaj prištinskoj televiziji T7.

- Advertisement -

Haradinaj je dodao da je zahvalan što je na poslednjim izborima dobio 100.000 glasova, uprkos činjenici, kako kaže, da se usprotivio Americi, Federiki Mogerini i ukidanju taksi na robu iz Srbije, prenosi KosovoOnline.

– Oslobodio sam Kosovo od onih koji su pokušali da ucenjuju i mene i druge i Kosovo – rekao je Haradinaj.

Prokomentarisao je i učešće Aljbina Kurtija, koji bi trebalo da postane novi premijer lažne države, na međunarodnoj konferenciji na kojoj je Srbiju predstavljao direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić. Haradinaj je rekao da Kurti, kao budući premijer samoproglašenog Kosova, nije morao da sedi sa Ðurićem, već je trebalo da dovede nižeg zvaničnika koji bi zastupao Prištinu.

– Kad je prisutan Ðurić trebalo bi da se pošalje neki zvaničnik stranke za tehnička pitanja. Ako je na zvaničnoj konferenciji predsednik Srbije Aleksandar Vučić ili srpska premijerka Ana Brnabić onda treba da idu premijer ili mandatar za premijera – smatra Haradinaj.

SourceTanjug

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu