5.9 C
Belgrade
petak, 15 oktobra, 2021

IZDAVAČ PANDORINIH PAPIRA PROGOVORIO: Vučić preko brata povezan sa kriminalom, SNS finansira MAFIJA!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Dru Saliven, jedan od osnivača Projekta za izveštavanje o organizovanom kriminalu i korupciji (OCCRP), koji je izdavač „Pandorinih papira“, rekao je u intervjuu za dnevni list „Nova“ da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povezan, preko svog brata Andreja, sa grupacijama koje imaju uporište u organizovanom kriminalu.

Dru Saliven; FOTO: PrintscreenDru Saliven; FOTO: Printscreen

Saliven je, odgovarajući na pitanje zbog čega Zapad ne reaguje na afere koje potresaju vlast u Srbiji, rekao da postoje dva razloga.

- Advertisement -

– Evropska unija i Sjedinjene Američke Države nisu u potpunosti upućene koliko je loše stanje u Srbiji. Oni nisu upoznati koliko je Vučić blisko povezan, preko svog brata, sa grupacijama koje imaju uporište u organizovanom kriminalu. Organizovani kriminal je glavni finansijer njegove stranke. Ne mogu to da dokažem, ali sam uveren da je to istina. Vučić je prešao put od demokratskog lidera, koji je delimično korumpiran, do autokratskog vođe koji još uvek ne otkriva svoju pravu prirodu. Zapadni svet još uvek ne shvata do koje mere je on korumpiran – naveo je on.

Saliven je kazao da je drugi razlog spoljnopolitičke prirode:

– Vučić pronicljivo koristi Rusiju u sukobu sa Zapadom. Rusiji priča jednu priču, a Zapadu drugu, što je veoma slično onome što je Milo Đukanović godinama radio u Crnoj Gori. Oni se plaše da će se Vučić u potpunosti okrenuti ka Rusiji, ukoliko otpočnu oštriji obračun sa njim – rekao je Saliven.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti