15 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

IZDALI NAROD I ZEMLJU: Na zahtev vlastiizbačeno “Kosovo je duša Srbije” iz pesme tokom promocije novih poručnika! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vojni orkestar i hor “Stanislav Binički”, zajedno sa solistkinjom Katarinom Božić, izveli su pesmu pesmu “Junaci sa Paštrika” na svečanoj promociji 135 novih poručnika u subotu u Beogradu. Iz pesme je, međutim, stih o Kosovu kao “duši Srbije” zamenjen sa “svim herojima Srbije” i to na zahtev Ministarstva odbrane, rekao je autor pesme.

Umesto stihova „Da zauvek svi pamtimo, Podvig slavne divizije, Zato složno uskliknimo, Kosovo je duša Srbije“ otpevano je: „Da zauvek svi pamtimo, Podvig slavne divizije, Da zauvek svi slavimo sve heroje naše Srbije“. Pesma je izvedena ispred predsednika Srbije, ministra odbrane i brojnim diplomatskim korom.

- Advertisement -

Autor pesme Milan Gajić je za NewsMax rekao da je stih izmenjen na zahtev Ministarstva odbrane, sa čim se on složio.

Ministarstvo odbrane je optužilo medije za zlonamernost i neistinitost zbog izveštavanja o zameni stihova u pesmi Junaci sa Paštrika. Ministarstvo tvrdi da postoji nekoliko verzija pesme Milana Gajića, te da „iz pesme o Kosovu – Kosovo ne možete izbaciti“.

Na Jutjubu su do sada dostupna samo dva izvođenja ove iste pesme – jedna iz maja 2020. godine u crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Batajnici, a druga iz januara ove godine u kripti Hrama Svetog Save. U oba izvođenja postoji stih „Kosovo je duša Srbije“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti