IZDAJA: RIK proglasila KiM za inostranstvo!(VIDEO)

0
1293
Beograd, 4. marta 2020. - Sednic RIK-a bice odrzana danas u Skupstini Srbije. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

Iako su pojedini opozicioni članovi RIK-a ukazali na očiglednu nezakonitost predloženog rešenja o biračkim mestima na Kosmetu i stavili predloge da se ista otkloni (Marko Pušica, Željka Radeta, Miodrag Petrović, predstavnici izborne liste Metla 2020 i drugi), predstavnici režima i fantomskih opozicionih lista su na jučerašnjoj sednici RIK-a ipak usvojili rešenje o određivanju biračkih mesta na teritoriji Kosmeta i u inostranstvu, izjednačavajući tako okupiranu južnu srpsku pokrajinu sa inostranstvom.


Na ovaj način, RIK je pravnim putem priznao lažnu državu koja počiva na nasilnoj secesiji NATO i oružanoj pobuni šiptarskih secesionista.

U režimskim i opozicionim medijima je ostala nezapažena jučerašnja sednica RIK-a, iako su na dnevnom redu bila biračka mesta na okupiranom Kosmetu. Ovim pitanjem se nisu pozabavile ni prozapadne NVO kojima su usta veoma često puna demokratije i ljudskih prava, poput CRTE, CESIDA i sličnih, ali nisu se čule ni reakcije onih koji bojkotuju predstojeće izbore.

Važnost ove teme nije samo u vezi sa izbornim procesom i njegovom valjanošću, već sa mnogo značajnijim pitanjem srpske države, prava njenih građana i državne teritorije. Opasnost koju donosi ovakvo rešenje je teško otklonjiva, jer se naša južna autonomna pokrajina trenutno nalazi pod okupacijom, a što predstavnicima režima i lažne opozicije u RIK-u očigledno nije smetalo, pa su bez razmišljanja usvojili ovo neustavno i nezakonito rešenje.

Protiv ovakve prakse je odmah reagovao Marko Pušica i predložio da se odlučivanje o biračkim mestima na Kosmetu i inostranstvu razdvoji, jer je Kosmet pod okupacijom i kao deo Srbije nikada neće biti inostranstvo.

Na ovu nezakonitost je ukazala i Željka Radeta iz SRS u svojoj diskusiji, kao i Miodrag Petrović koji u RIK-u predstavlja izbornu listu Milana Stamatovića, a na isti način su reagovali i drugi članovi ove komisije.

Za neustavno i nezakonito rešenje nisu glasali nin prerdstavnici izborne liste Metla 2020.

I pored svih pokušaja ovih članova RIK-a da se spreči donošenje ovog neustavnog i nezakonitog rešenja i izborni proces vrati u ustavne i zakonske okvire, predstavnici režima i lažne opozicije su ipak glasali ZA i priznali da je za njih Kosmet inostranstvo!

Ostavite komentar