19 C
Belgrade
subota, 13 avgusta, 2022

IZBORI DO KRAJA GODINE: Ovo je pozadina non-pejpera (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Gost Dejana Petra Zlatanovića, u emisiji “Intervju“ je najbolji srpski politički analitičar i vlasnik PR agencije “Pragma“, politikolog Cvijetin Milivojević.

U veoma interesantnoj analizi, Milivojević je otkrio da bi Aleksandar Vučić mogao ranije da raspiše vanredne izbore, odnosno možda već do kraja godine, ali je o otkrio celu pozadinu slučaja „non-pejper“ i da li bi i na koji način moglo da dođe do premene granica na Balkanu.

Takođe, Milivojević je izneo svoja očekivanja kada je reč o pregovorima opozicije sa režimom oko izbornih uslova.

- Advertisement -

Jedna od opcija jeste razdvajanje izbora, što bi značilo da izbori na nekom nivou mogu da se održe i krajem ove godine, zbog čega je kampanja „pobede nad koronom“, po oceni Milivojevića, u ovom trenutku važna za vlast.

– S obzirom na tehnologiju vladavine Srpske napredne stranke, ne bih isključio mogućnost takve kampanje. Treba podsetiti da je prošle godine vanredno stanje iskorišćeno od strane SNS i Aleksandra Vučića za kampanju. Sve liči na to da će se slično desiti i sada, a hoće li to biti zvanično „pobeda“ i kampanja, to je manje bitno. Bitno je da nam slede obavezni beogradski i predsednički izbori i, rekao bih super obavezni, parlamentarni izbori, istakao je Milivojević za „Danas“.

On dodaje da parlamentarni izbori nisu obavezni po zakonu, ali i da „sila menja zakon“ zato što ih priziva Brisel.

– Brisel je naložio Vučiću da spere svoju sramotu koju je napravio nelegalnim i nelegitimnim izborima prošle godine tako što će raspisati vanredne parlamentarne. I ovaj put oba dela opozicije koji učestvuju u pregovorima će insistirati na razdvajanju različitih nivoa izbora, što bi značilo da neki od tih izbora moraju da budu održani do kraja godine. U tom slučaju uopšte nije rano za razmišljanje o „pobedi“ nad koronom i takvoj kampanji, zaključuje Milivojević.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti