-1.3 C
Belgrade
subota, 22 januara, 2022

IZBIO HAOS U SUBOTICKOM KARANTINU: Gladni smo, hladno nam je, bolje nam je bilo u Parizu nego u našoj drzavi

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Državljani Republike Srbije, koji su nekoliko dana proveli na aerodromu „Šarl de Gol“ u Parizu, uspeli su da se vrate u domovinu, ali ne svi, polovina njih iščekuje drugi avion koji još juče trebao da stigne.

Građane koji su pristigli noćas, pregledali su lekari VMA i testirali na koronavirus, cela grupa je bila negativna, medicinsko osoblje im je dalo rešenje za kućnu izolaciju.

- Advertisement -

Golgota srpskih državljana pristiglih iz Francuske se ovde ne završava u skladu sa novim merama vlade, umesto kućne izolacije, podeljeni su u dve grupe i poslati u improvizovane objekte za svrhe karantina.

Polovina njih u Rakovicu, a druga polovina u Suboticu.

Objekat u Subotici čuva vojska, a lica u karantinu nemaju slobodu kretanja, a ni osnove uslove. Više od 50 ljudi smešteno je u nekoliko prostorija u kojim su evidentno boravile izbeglice sa Bliskog Istoka, toaleti su demolirani, a kreveti su na sprat.

- Advertisement -

-Nezadovoljni uslovima jutros smo se pobunili, pokušali smo da izađemo i preskočimo ogradu, ovo je van svake pameti, gore nego u zatvoru-kaže za Našu Borbu,(M.J.) i dodaje kako karantin nije problem, ali da su uslovi pristojni.

Redakcija je kontaktirala i grupu koja je ostala u Parizu, kažu da su na stalnoj vezi sa ljudima u Srbiji i da im pojedini govore da je tamo lošije nego na aerodromu u Francuskoj.

Nakon pobune, rečeno im je da će ih premestiti u Vojnu gimnaziju, organizovan je transport, ali dobili su previše informacija, više ne znaju šta je tačno, a šta ne, objašnjavaju naši sagovornici.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

3 KOMENTARA

  1. У Србији не може и не сме- карантин за Србе и Арапе, да буде исти. Ако држава своје држављане третира исто (или горе него) као „мигранте“, онда ту нешто смрди. У сваком случају овакав третман наших породица од стране „наше државе“ ће сада мотивисати многе Србе у иностранству, да добро размисле пре него што одлуче да се врате назад, па макар и туристички. А можда поента и јесте у томе да се србски вековни простор и на овај начин „ослобађа“ за неке друге, много „поћудније грађане“ којима ће свакако више одговорати (и импоновати) турски „чучавци“ него европске „вц шоље“…

    • Сви се курче са неким правом на индувидуалну слободу, а где је сада овој господи солидарност и одговорност према колективу? Ово је за њихову срамоту! А ви господине нисте служили војску, пошто су им услови живота бољи него за наше војнике. Све депортовати назад за Француску.

      • Вала јесам, војску сам служио, и то „два пута“… 😉 А ако хоћемо у ЕУ, а то је бар наша званична државна политика, онда треба и да примењујемо европске стандарде, а не турске. Тамо у евроунијској „заједници срећних и сложних народа“ не смештају своје грађане у „мигрантски азил“, већ налазе много цивилизованија решења. Али шта ћемо кад нам је прецедник подељена личност- распет између свог биолошког и социјалног порекла, па стално брка турцизам и протенстатизам…

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: