RAT LEZBEJKI: Izbacuju čaleta Brnabića sa GEJ parade!

Obavezno pročitajte

Gej lezbejski info centar (GLIC) zahteva od organizatora Parade ponosa, koja je zakazana za 18. septembar u Beogradu, da uskrati poziv premijerki Srbije Ani Brnabić i ministarki za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordani Čomić.

Gej lezbejski info centar (GLIC) zahteva od Beograd Prajda da uskrati poziv premijerki Ani Brnabić i ministarki za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordani Čomić za Paradu ponosa koja je zalazana za 18. septembar.

„Smatramo da nakon procesa pisanja predloga Zakona o istopolnim zajednicama i njegovog volšebnog nestajanja i zaglavljivanja u nekoj fioci, premijerka i ministarka nemaju šta da traže na Paradi ponosa jer su izigrale poverenje srpske LGBT zajednice.Smatramo da bi bilo licemerno da se premijerka i ministarka pojave na ovogodišnjoj Paradi ponosa a da nisu pripremile „poklon“ za LGBT zajednicu u Srbiji, pa makar to bila informacija šta se sa zakonom dešava i kada će biti poslat u skupštinsku proceduru“, navodi se u saopštenju GLIC-a.

- Advertisement -

Kako se dodaje, ozlojeđenost u LGBT zajednici je ogromna i “smatramo da može da dođe do incidenata ako se pre svega premijerka pojavi na Paradi ponosa, te apelujemo da te subote, 18. septembra Ana Brnabić ostane kod kuće sa svojom partnerkom i detetom i uživa u privilegijama koje ostale LGBT osobe u Srbiji mogu samo da sanjaju”.

parad,

„Organizatori Parade ponosa se i dan danas suočavaju sa opstrukcijama od strane državnih i gradskih organa, birokratskim maltretiranjem, kao i sami učesnici od strane policije kada treba da uđu kroz punktove. Ministarstvo unutrašnjih poslova i dalje namerno zatvara grad, iako za to nema više nikakve potrebe, kako bi se povećavao animozitet građana prema LGBT zajednici jer su zaglavljeni unutar ili izvan sigurnosnih prstenova. Uzevši sve to u obzir, ako imaju imalo obraza Ana Brnabić i Gordana Čomić se od stida neće pojaviti na Paradi ponosa, jer nemaju s čim da izađu pred LGBT zajednicu“, navodi se u saopštenju GLIC-a, koje je potpisao predsednik te organizacije Predrag Azdejković.

Podsetimo, ovogodišnja Nedelja ponosa biće održana od 12. do 19. septembra sa sloganom „Ljubav je zakon“ i uz sve mere zaštite od COVID-19. i brojaće preko 40 događaja, uključujući predstave, filmske projekcije, panel diskusije, konferencije, radionice, žurke i druge umetničke, kulturne i edukativne programe.

Tradicionalni prajd marš zakazan je za subotu, 18. septembra, s početkom od 16.30 časova.

Šetnja kreće i završava se u parku Manjež – Kralja Milana, Trgom Nikole Pašića, pored Skupštine Srbije, Kneza Miloša i Nemanjinom, a počinje u 16.30 časova.

Na kraju šetnje počinje program u Manježu koji će trajati do 23 časa.

SourceDanas

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu