IZ ZATVORA PO PLAKETU: Bivši šef Žandarmerije dobio herojsko priznanje!

Obavezno pročitajte

Država se sprda sa žandarmerijom

Bivšem šefu srpske Žandarmerije Bratislavu Dikiću prokupačka vlast poklonila je repliku zastave proslavljenog Drugog pešadijskog puka „Knjaz Mihailo“, koji je poznatiji pod imenom „Gvozdeni puk“, objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Prokuplja. I to nije sve!

Ispred spomenika junacima „Gvozdenog puka“, predsednik Svesrpskog saveza veterana „Bojevo bratstvo“ Slavoljub Ljubisavljević, generalu Dikiću je uručio spomen medalje i to medalju za ranjavanje „Prolivena krv za otadžbinu“ i medalju „Za vernost protivterorističkom bratstvu“.

Žandarm,
ponižavanje žandarma


Ništa to ne bi bilo čudno da nedavno nije obelodanjeno da je general u penziji Bratislav Dikić trenutno pomoćnik generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbija šume“, a niko ne zna po kom osnovu je postavljen na ovu funkciju.

- Advertisement -

Kako su prošli put „pogrešili“ pa mu postavili novu funkciju na sajtu Topličkog upravnog okruga sada su na sajtu Grada Prokuplja samo pomenuli da je general u penziji.

Nije poznato ni zbog čega je Dikić dobio ovo herojsko priznanje, a u objavi se samo kratko navodi da je on prijatelj Prokuplja i da je na dan kada mu je uručena replika on bio ranjen na Kosovu 1999. godine.

Ovo je druga njegova poseta za dva meseca, jer je prošli put kao pomoćnik generalnog direktora JP „Srbija šume“ bio 7. aprila, a sada kao general policije u penziji u prisustvu direktora Šumskog gazdinstva „Toplica“ Dobrivoja Milisavljevića. Dočekali su ga načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković, koji je prošli put inicirao sastanak i posetu, gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović i predsednik Skupštine grada Prokuplja Dejan Lazić.

Bratislav Dikić je više od četiri godine proveo u podgoričkom zatvoru jer je bio optužen za državni udar. Naime, crnogorska policija ga je uhapsila 16. oktobra 2016. zajedno sa još 19 osoba i teretila za državni udar. Crnogorsko tužilaštvo je ovu grupu srpskih i ruskih državljana teretilo da su uoči izbora, oktobra te godine, planirali hapšenje ili likvidaciju tadašnjeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića i nasilnu smenu vlasti, a da bi sprečili da Crna Gora uđe u NATO. Dikić je u Spužu štrajkovao i glađu. Na ročištu, septembra 2017, negirao je optužbe, navodeći da je „samo došao u posetu Ostrogu“.

U maju 2019, pred Višim sudom u Podgorici, osuđen je na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora za krivična dela „terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranja kriminalne organizacije“. Apelacioni sud Crne Gore je početkom februara ukinuo presudu kojom je trinaestoro optuženih bilo osuđeno na gotovo 70 godina zatvora, pa je bivši komandant Žandarmerije pušten iz pritvora 6. februara. U Srbiju se vratio 13 dana kasnije.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu