28.7 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

IVICA DAČIĆ: Sve više država će povući priznanje Kosova i Metohije

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Skupštine Ivica Dačić izjavio je da će, posle nastavka akcije Srbije za povlačenje priznanja Kosova i Metohije, broj država koje će povlačiti priznanje jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti biti sve veći.

„Nastavak akcije povlačenja priznanja Kosova i Metohije je logični odgovor na to što Priština ne poštuje Vašingtonski sporazum. Taj odgovor ih i najviše boli. Siguran sam da će sve zapadne zemlje osuditi našu akciju povlačenja priznanja, a niko ni reč nije rekao protiv zahteva Prištine za prijem u Savet Evrope”, izjavio je Dačić za Tanjug.

- Advertisement -

On je kazao da akcija Beograda „ruši njihov koncept da je sve gotovo i da Srbija samo treba da prizna Kosovo”.

„Ništa nije gotovo, niti će Srbija da prizna Kosovo i Metohiju. Situacija je drastično promenjena u poslednjim godinama, 22 zemlje su povukle priznanje. Sada je taj broj u našu korist, od 193 članice Ujedinjenih nacija, njih 100 ne priznaje Kosovo i Metohiju”, napomenuo je Dačić.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da je predsedniku Aleksandru Vučiću danas predao note četiri države koje su povukle priznanje Kosova i Metohije

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti