IVICA DAČIĆ: Nema principa, već licemerja i dvostrukih standarda

Obavezno pročitajte

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas kao licemerno to što je Svetska fudbalska organizacija (FIFA) pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije, nakon što je u njenoj svlačionici na Mundijalu u Kataru navodno okačena zastava na kojoj je prikazana teritorija Kosova i Metohije, uz poruku „Nema predaje“.

„Zamislite da Ukrajina kaže „Krim je Ukrajina, nema predaje”. Da li bi neko kaznio i izbacio Ukrajinu?”, upitao je Dačić gostujući na televiziji Prva i dodao da kao država ne možemo da reagujemo, jer je u pitanju sportska organizacija.

- Advertisement -

Naveo je da ovo samo govori o licemerju i upitao šta je uvredljivo u poruci „Nema predaje“?

„Šta je tu uvredljivo što je neko rekao nema predaje? Pa šta treba da kažu, da će da se predaju? Drugo, oni govore o fudbalu i „nema predaje” se odnosi na fudbalske utakmice. Mi smo od Brazila izgubili i očekivalo se da izgubimo, ali nas sada čekaju odlučujuće utakmice sa Kamerunom i Švajcarskom”, rekao je Dačić.

Podsetio je da UN nisu priznale Kosovo, a da je Srbija međunarodno priznata država i članica UN, sa Kosovom i Metohijom kao njenim delom.

„Šta je tu nešto što nije u skladu sa međunarodnim pravom i što je uvredljivo? Ovo je pokazatelj koliko nema principa već ima dvostrukih standarda i dvostrukih aršina. Oni nikada ne bi kaznili Ukrajinu kada bi Ukrajina rekla „Donbas je naš i Krim je naš. Nema predaje””, rekao je Dačić, prenosi Tanjug.

Dodao je da ovo ne bi trebalo da nas iznenađuje već da bude moralni podsticaj za naše fudbalere jer smo, kako je istakao, najjači kada se suočavamo sa nepravdama.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu