IVICA DAČIĆ: Najbrže i najpravičnije rešenje – da se zna šta je srpsko, a šta albansko

0
30
Beograd, 28.10.2022. - Ministar spoljnih poslova Ivica Dacic i ambasadorka u Stalnoj misiji Srbije pri Savetu Evrope Aleksandra Djurovic sastali su se danas u Ministarstvu spoljnih poslova. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je kako bi Srbija generalno treblo da nastavi sadašnje nenasilne metode borbe na Kosovu, jer su one „najubitačnije“, a međunarodnu zajednicu najviše boli što Srbi nisu u prištinskim institucijama.

Dačić je, u gostovanju na televiziji Hepi, rekao da se sada postavlja pitanje da li će prištinske vlasti pronaći neke „svoje“ Srbe, da ih ubace u institucije, kao što je Srbija devedesetih godina radila sa Albancima, ali ti ljudi nisu imali niti će imati podršku svog naroda. Govoreći o rešenju kosovskog problema, Dačić je naglasio da je jedinio što misli da je realno da se prihvati stvarno stanje na terenu – da se zna šta je srpsko, a šta albansko.

Prema njegovom mišljenju, glavni krivci za nerešavanje problema su oni koji ne prihvataju i ne shvataju da je to najbrža i najpravednija odluka.

Dačić je napomenuo da Srbija poštuje Vašingtonski sporazum isto kao što ga poštuje Kosovo, koje ga je prekršilo traženjem prijema u Savet Evrope.

Mi ćemo im uzvratiti ne istom merom, nego desetorostruko više, poručio je Dačić i dodao da Srbija radi na povlačenju priznanja, kao i na tome da neke zemlje promene svoje stavove.

Ostavite komentar