IVICA DAČIĆ ČESTITAO MANDIĆU: „Srbi će u drugom krugu biti odlučujući faktor“

Obavezno pročitajte

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić čestitao je Andriji Mandiću zbog rezultata u prvom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori, iako Mandić nije ušao u drugi krug.

„Srbi će u drugom krugu biti odlučujući faktor. Želim da čestitam Andriji Mandiću na ostvarenim rezultatima u ovako specifičnim uslovima“, rekao je Dačić u emisiji Hit tvit na televiziji Pink.

- Advertisement -

Po konačnim preliminarnim procenama rezultata održanih predsedničkih izbora, u drugi krug su ušli kandidati Demokratske partje socijalista Milo Đukanović (35,4 odsto) i Pokreta Evropa sad Jakov Milatović (29,2 odsto), a lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić osvojo je 19 odsto glasova.

Dačić je govoreći o izborima u Crnoj Gori izrazio zadovoljstvo „što su srpske stranke dobile značajan broj glasova“.

Osvrnuvši se na jučerašnji sastanak u Ohridu predsednika Srbije Aleksandra Vučić i premijera Kosova Aljbina Kurtija, na kojem je postignut dogovor o primeni sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa, Dačić je rekao da je sve urađeno u skladu sa državnom politikom.

„Postojala je opasnost da se Srbija optuži za krah dijaloga. Sada kada se podvuče crta, ne postoji ni jedan razlog da ne kažemo da smo uspeli da zaštitimo nacionane i državne interese mudrom i državničkom politikom Aleksandra Vučića“, rekao je Dačić.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

IRENA VUJOVIĆ POSLALA PORUKU: Ološ hoće da vlada sa ološem!

Član predsedništva Srpske napredne stranke i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović pružila je podršku predsedniku Aleksandru Vučiću, koji...

Još priča na sličnu temu