IVICA DAČIĆ: Borićemo se protiv članstva Prištine u Savetu Evrope

Obavezno pročitajte

LOĐ – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Beograd neće bez borbe dopustiti članstvo Prištine u Savetu Evrope.

„Upozorio sam na kompleksnost pitanja članstva Prištine u Savetu Evrope i napomenuo sam da članstvo neće proći bez borbe“, rekao je Dačić u izjavi za Tanjug iz Lođa posle sastanka sa koleginicom sa Islanda Tordis Kolbrun R. Gilfadotir čija država treba da preuzme predsedavanje Savetom Evrope.

„Pitanje članstva Prištine ruši sve principe kojih se držimo kada je pitanju teritorijalni integritet Ukrajine“, rekao je Dačić i napomenuo da bi se o takvom važnom pitanju prvi put odlučivalo preglasavanjem ili putem međusobnih optužbi, a ne konsenzusom.

Kada je u pitanju saradnja sa Islandom, Dačić je rekao da je  potrebno više raditi na produbljivanju međusobnih odnosa.

„Oni imaju neke druge probleme. Ja bih bio srećan da je u našem regionu glavni problem ribolov što je za njih to bio glavni problem pa su odustali od članstva u EU“, rekao je Dačić, prenosi Tanjug.

Očekuje se da, u nastavku Ministarskog saveta OEBS-a, Dačić ima sastanke i sa ministrima spoljnih poslova Nemačke, Velike Britanije, Češke, Rumunije i drugih, a u planu je i sastanak sa šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

KASNO ZORAN DRAGIŠIĆ U UKRAJINU STIŽE

Profesor Fakulteta bezbednosti i višestruko dokazani oportunista Zoran Dragišić je i u aktuelnom, za našu državu izuzetno teškom političkom...

Još priča na sličnu temu