IVICA DAČIĆ: Ako privreda i građani budu trpeli veliku štetu, moguće uvođenje sankcija Rusiji

Obavezno pročitajte

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Srbija ostavila otvorenu mogućnost da odluka o uvođenju sankcija Rusiji bude promenjena.

Kako je rekao, to je moguće ako srpska privreda i građani počnu da trpe nepopravljivu štetu.

- Advertisement -

Pošto je odluka (Saveta za nacionalnu bezbednost) još na snazi, to znači da nemamo još taj slučaj„, rekao je Dačić za današnji Kurir i dodao da je u interesu Srbije da ne uvodi sankcije Rusiji, ali da prate kako se ta odluka reflektuje na srpsku ekomoniju.

Prema njegovim rečima, osim pritisaka na Srbiju zbog neuvođenja sankcija, smanjena je i spoljnotrgovinska razmena dve zemlje, dok je „u nekim zapadnim zemljama koje su uvele sankcije Rusiji povećana“.

Komentarišući izjave ministra privrede Rada Baste, člana Jedinstvene Srbije koja je u koaliciji sa Dačićevom Socijalističkom partijom Srbije, da bi Srbija trebalo da uvede sankcije Rusiji, Dačić je ponovio da njegova partija i svi njihovi članovi vlade stoje iza odluke Saveta za nacionalnu bezbednost i državne politike.

Sve dok je na snazi naša odluka i naša politika u vezi sa sankcijama, mi ćemo je dosledno poštovati„, kazao je on.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

Gašić doneo naredbu o produženju roka za predaju nelegalnog oružja

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić doneo je naredbu o produženju roka za predaju nelegalnog oružja. Kako je navedeno u „Službenom...

Još priča na sličnu temu