ITALIJANSKA PREMIJERKA: Napad na KFOR neprihvatljiv i neodgovoran

Obavezno pročitajte

Premijerka Italije Đorđa Meloni osudila je napad na Misiju Kfora i ocenila da je to neprihvatljivo i neodgovorno i dodala da je od suštinskog značaja da se izbegnu dalje jednostrane akcije kosovskih vlasti.

Meloni je na Tviteru, u svoje i ime svoje vlade, izrazila „najiskrenija osećanja bliskosti sa italijanskim vojnicima koji su povređeni tokom nemira na Kosovu“.

- Advertisement -

„Izražavam najoštriju osudu napada na Misiju Kfora u kojoj su učestvovali i vojnici drugih naroda. Ovo što se dešava je apsolutno neprihvatljivo i neodgovorno. Nećemo tolerisati dalje napade na Kfor“, kazala je Meloni, prenosi Kosovo onlajn.

Premijerka Italije je dodala da je od suštinskog značaja da se izbegnu dalje jednostrane akcije kosovskih vlasti i da sve uključene strane odmah naprave korak unazad, doprinoseći popuštanju tenzija.

„Posvećenost italijanske vlade miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu je maksimalna i nastavićemo da radimo sa našim saveznicima. Potvrđujem svoju bliskost sa italijanskom vojskom i snažnu zahvalnost Vlade za izuzetan profesionalizam i hvale vredan duh koji pokazuju u svim okolnostima“, poručila je Meloni.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dačić: Snimak na kome se navodno vidi Radoičić – podvala

Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je, gostujući na RTS-u, da mu nije jasno po kom...

Još priča na sličnu temu