18.5 C
Belgrade
utorak, 29 septembra, 2020

ISTINA O VAKCINAMA Primarijus dr Milan Roganović: Kad vam kažu da ste antivakser

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

HOLBRUK OTKRIO, SVET U ŠOKU: Milo je korisna bitanga, radio je za NATO tokom bombardovanja Srbije

Milo i prevareCrnogorski predsednik se hrabro suprotstavio Slobodanu Miloševiću i pomagao NATO u ogromnoj meri tokom rata na...

Vakcine i problem sa istim

Nisam pripadnik antivakcinaškog pokreta, kao lekar vakcinu smatram velikom medicinskom i civilizacijskom tekovinom, ali bezbednu vakcinu, poznatog sastava, testiranu u dugotrajnim ispitivanjima po svim kriterijumima nauke i dobre prakse.
Mnogi hrabri doktori pokušavaju da skrenu pažnju javnosti na to da sve svetske farmaceutske kompanije kriju sastav vakcina koje proizvode.

Jedan od njih je i dr Endrju Kaufman (Andrew Kaufman) koji kaže, da bez obzira na to koliko insistirate kod farmaceutskih kompanija na objašnjenjima oko sastava vakcina, odgovore nećete dobiti ili oni neće biti potpuni.

ISTINA O VAKCINAMA Primarijus dr Milan Roganović: Kad vam kažu da ste antivakser 1
- Advertisement -

Dr Kaufman smatra da mi, zaista, ne znamo kakve vakcine primamo. Pretpostavlja se, naravno, da je tu prisutan neki genetički materijal (genom nekog virusa), ali zaprepašćenje izazivaju dokazi nekih istraživača da se u sastavu vakcina mogu naći toksične supstance za koje farmaceutske kompanije kažu da su tzv. adjuvansi ili dodaci koji vakcinu čine efikasnijom. Najčešći adjuvans je aluminijum (Al) u obliku aluminijum hidrata, koji je izuzetno otrovan i povećava odgovor antitela.

U stvari, on izaziva ,,šok reakciju” našeg imunog sistema koji pravi dodatna antitela. Odgovor farmaceutskih kompanija na pitanje zašto dodaju aluminijum nikada nećete dobiti. Drugi adjuvans je živa (Hg), za koju sa zna da je jedna od najtoksičnijih neradioaktivnih supstanci i da, ako dospe u ljudski organizam, izaziva trovanje i poremećaje centralnog nervnog sistema.

U sastavu vakcina se nalaze, kako kažu farmaceutske kompanije, i konzervansi koji treba da obezbede postojanost i trajnost sastava. U većini će se, kao konzervans, naći Polisorbat 80, koji ima sposobnost da ,,otvara” hematoencefalnu barijeru, sistem koji sprečava prolazak mnogih sastojaka ka mozgu.

- Advertisement -

Hematoencefalna barijera je zaštita našem mozgu da u njega ne mogu da ulaze nepotrebne materije iz krvotoka, što je veoma bitno i za mnoge lekove koje zbog raznih oboljenja moramo svakodnevno uzimati. Takođe, u sastavu nekih vakcina su i slobodne DNK iz ćelija tkiva abortiranih fetusa!!!

Po rečima dr Kaufmana, Italijani su pre nekoliko godina analizirali sastav vakcina svih svetskih proizvođača i ustanovili da u njima ima i metala tipa olova, antimona, volframa, koji su izuzetno toksični.

Da li se kroz vakcinaciju, u stvari, ljudi slabe i bivaju sve bolesniji? Mnogi svetski statistički pokazatelji o porastu broja obolelih od dijabetesa, kardiovaskularnih oboljenja, alergija, autoimunih bolesti, neplodnosti među ženama izazivaju takvu sumnju. A po željama kreatora svetske politike, bolestan čovek se ne buni i lakše ga je kontrolisati.

Sa druge strane, postoje i zastupnici tzv. transhumanističke filozofije koji se zalažu za transformaciju ljudskog stanja razvijanjem i primenom dostupnih sofisticiranih tehnologija što treba da znači unapređenje i povećanje ljudskog intelekta i „popravljanje“ fiziologije. To ne isključuje ni upotrebu vakcina sa genetskim sadržajem, genetsku modifikaciju i promene bioloških i drugih osnova čoveštva kao takvog!

- Advertisement -

Nisam pripadnik antivakcinaškog pokreta, kao lekar vakcinu smatram velikom medicinskom i civilizacijskom tekovinom, ali bezbednu vakcinu, poznatog sastava, testiranu u dugotrajnim ispitivanjima po svim kriterijumima nauke i dobre prakse. Međutim, u novije vreme, sa sve izraženijim opštim moralnim posrnućem, gaženjem brojnih civilizacijskih, a pre svega hrišćanskih vrednosti, vakcine koje se nameću postaju sumnjive, i u svima nama se javlja žeđ za istinom. A, istina je, priznaćete, vrlo često i jedini lek.

- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti

NOVAKOVA PRES KONFERENCIJA O KOJOJ SVI PRIČAJU! Prekinuli konferenciju kada se Đoković dotakao ove teme! (VIDEO)

Konferenciju Novaka Đokovića su organizatori Rolan Garosa bez razloga prevremeno prekinuli nakon pitanja vezanih za korona virus i situaciju na grend slemu...

POČELO JE: Veliki rat, Dve SVETSKE SILE na poligonu, oružani SUKOB PRETI DA…

Rat i rat koji je nevidljivKako odmiče sukob između Azerbejdžana i Jermenije, u oblasti Nagorno Karabah, sve više...

UEFA DONELA ODLUKU: Igraće se meč između Zvezde i Ararata a evo i gde!

Trajala je neizvesnost oko toga da li će Crvena zvezda moći da gostuje u Jermeniji u kvalifikacijama za Ligu Evrope zbog...

UEFA PRESEKLA: Šalju Zvezdu u RATNU ZONU U JERMENIJU!

Fudbaleri Crvene zvezde ipak će otputovati u Jermeniju na utakmicu protiv Ararata. Tu odluku donela je Uefa, a utakmica će biti odigrana...

SANDULOVIĆ SRBIMA: GOTOVO JE, Skidajte maske sa lica i lica VAŠE DECE!

Sandulović ogolio vlastNikola Sandulović, predsednik Republikanske stranke Srbije, koga simpatizeri i poštovaoci sve češće nazivaju i SRPSKI...