31.8 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

ISPOVEST PENZIONERA: Pretukli me SNS aktivisti jer sam odbio njihov paket pomoći

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Aleksandar Petronijević, penzioner iz zlatiborskog sela Golovo, tvrdi da su ga napali naprednjaci samo zato što je odbio da od njih primi paket sa osnovnim životnim namirnicama, koje su prikupili i delili aktivisti SNS u Čajetini.

„Humanitarnu“ akciju čajetinskih naprednjaka, kako se saznaje, donacijama je pomogao Grad Beograd.

- Advertisement -

Sedamdesetogodišnji Petronijević svedoči za Danas da su ga, u petak oko 16 časova, ispred kuće njegovog prijatelja u selu Golovo, fizički napala braća Igor i Nikola Stojić, u prisustvu Đorđa Dabića, poverenika SNS u Čajetini, kandidata za poslanika i odbornika te stranke, i da su mu oštetili automobil. Petronijević kaže da je napadnut naočigled svog maloletnog unuka, koji bio uplašen i tražio od dede da beže kući.

– Nudili su mi neki paket pomoći, po kilo soli i brašna, litar ulja i još nečega. Oni su to delili penzionerima po selu. Nisam hteo da uzmem paket i pitao sam ih odakle im pare za to i rekao da su to platili narodnim parama, a oni su rekli da su paketi stigli iz Beograda, kazao je za Danas Petronijević.

Usledila je rasprava, a jedan od trojice naprednjaka, kako dodaje, optužio ga je da je „za Milana Stamatovića“ (predsednik Zdrave Srbije i dugogodišnji predsednik opštine Čajetine, prim.aut), a potom mu upućivali psovke i terali ga da ide kući.

- Advertisement -

– Posle prepirke, Dabić je uzeo štanglu i počeo da viče i skače, od čega se moj unuk uplašio. Nikola Stojić me je uhvatio za vrat, a potom je prišao i njegov brat Igor koji me je uhvatio za ramena i oborio na asfalt, od čega sam razgulio lakat i koleno. Nekako sam uspeo da se iskobeljam, seo u kola i sa unukom otišao kući, svedoči Petronijević i ističe da nije član nijedne stranke.

Na njegov poziv, u njegovu kuću, ubrzo je stigla policija kojoj je ispričao šta se dogodilo. U ponedeljak ujutro, dodaje Petronijević, zvali su ga iz čajetinske policije da dođe i da ponovo da izjavu o napadu i o šteti na njegovom automobilu, na kome su polomljena štop-svetla. Tom prilikom je, kaže, protiv trojice naprednjaka podneo prijavu.

Dobio batine jer je odbio paket pomoći od SNS 2

Naprednjak Đorđe Dabić je sve negirao i saopštio da je „potpuna izmišljotina da je bilo ko pretučen tokom podele humanitarnih paketa“.

– Očigledno je plemenita akcija, kojom je više od 1.000 domaćinstava u Čajetini dobilo konkretnu pomoć u namirnicama, nekome veoma zasmetala pa nas i ne čudi ovakav medijski napad sa lažnom vesti. Javno kažem da ću tužiti sve koji su plasirali ovakvu tvrdnju i da ću sav novac koji dobijem na sudu uplatiti za decu ometenu u razvoju „Zračak“ iz Čajetine“, navodi Dabić u pisanoj izjavi dostavljenoj Danasu. U telefonskom razgovoru za Danas dodao je da ne želi dalje da se upušta u tu problematiku, jer je sve što je imao da kaže, naveo u svojoj izjavi.

– To je laž i moraću da tužim sve medije koji su me opljuvali. Ne mogu da dozvolim da pišu da sam tukao nekog starca, zapretio je medijima Dabić, a potom dodao je „bio u policiji i da će podneti krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje, jer to“, naveo je, „ugrožava njegovu kandidaturu za narodnog poslanika“.

Na pitanje da li je tačno da je deo pomoći, koju su on i aktivisti SNS delili u Čajetini, obezbedio Grad Beograd, odnosno, kako meštani navode, da je to „Vesićeva pomoć“, on je kazao da deo donacije potiče iz „Banke hrane, sa kojom sarađuje Grad Beograd, a da su deo obezbedili privrednici sa Zlatibora“.

– Uspeli smo da obezbedimo donacije koje smo dali Crvenom krstu i Centru za socijalni rad, a deo smo podelili po mesnim zajednicama, kazao je za Danas Dabić i objasnio da je „on organizovao tu akciju, jer nije hteo da se pominju politika i bilo koja stranka“.

Govorim istinu

– Nije me tukao Dabić, već braća Stojići. Imam fotografije sa povredama lakta i kolena i oni mogu da pričaju šta god hoće, ali ja govorim istinu, kaže Petronijević.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti