ISPLIVALO: Ovako su Đilas i Vučić razvalili Srbiju, pretvaraju se da nisu dobri

Obavezno pročitajte

Kad je Đinđić preuzeo Srbiju javni dug je bio 14,2 milijardi evra. Kad su se napredni nazadnjaci dočepali vlasti 2012. zatekli su dug od 15,4 milijarde, a sada je dogurao do 27 milijardi evra. Vučićevo zlatno doba nema spora. Vraćamo dugove, pozajmljujemo po najmanjim kamatama,reprogramiramo stare kredite koje su uzimali žuti lopovi, privreda raste, zarađuju državna i javna preduzeća, budžet pun, višak u kasi svake godine, deficita nigde… Pa kad je tako što javni dug ne pada nego poraste za neverovatnih 11,5 milijardi evra?

Kako zadužiste Srbiju majstori? Pa zar niste puteve, bolnice, fabrike gradili tako što ste se manje zaduživali od žutih lopova, pa zar plate i penzije niste isplaćivali iz punog budžeta Siniše Malog….

Kako nas ovoliko zadužiste? Jer je to za našu ili vašu decu…

vucic
- Advertisement -

Treba zaista biti vrhunski licemer pa dvet godina pričati o žutim lopovima i bankrotu države, a preskočiti ove Vučićeve poštenjake. Lagarije sada udaraju na zdrav razum svakoga ko zna da broji do deset, a nije politički ostrašćen pa od mržnje ne vidi najprostiju istinu.

Srbija je jula 2012. kada je SNS preuzeo vlast imala javni dug 15,45 milijardi evra, a on danas iznosi preko 27 milijardi. To jest 11,5 milijardi evra više. S druge starne, kada se sve sravni, žuti lopovi su Srbiju do 2001. do 2012. zadužili za samo milijardu evra. Verovali ili ne.

Znači od trenuka dolaska Vučića i kompanije na vlast, za prethodnih devet godina, Srbija je zadužena za oko 11,5 milijardi evra ili oko 2.000 evra dodatnog duga za svakog punoletnog građanina. U kolika će nas govna uvaliti sledeće i sledećih godina bog sveti zna. Pritom smanjili su plate i penzije za 10 odsto i to proglasili ekonomskim uspehom i spasom Srbije od bankorota.

Kad mogu Vučić i falsifikator Siniša Mali ovako da računaju možemo i mi. S tim što su naši podaci sigurno tačni, a tumačenje slobodno.

Da krenemo redom. Nove vlasti u Srbiji, nakon Slobodana Miloševića, nasledile su javni dug u iznosu od 14,2 milijardi evra. Đinđić i žuti lopovi su tako uništavali Srbiju da je najniži nivo javnog duga bio pred svetsku ekonomsku krizu, u junu 2008, kada se spustio na 8.623,6 miliona evra.

Krenula kriza, a Tadić i gomila nesposobnjakovića sa sve Dinkićem, Vesićem, Krstićem, Dačićem i
Krkobabićem nagurala je dugove na 15,45 milijarde evra. Onda stigoše spasioci takozvani radiklani naprednjaci i Srbiju zadužiše za 11,5 milijardi evra.

Prosto. Šešelj i Vučić su napustili vlast 2001. i ostavilli dug od 14 milijardi evra. Kad su se ponovo vratili dug je bio 15,3. A kad odu biće kriv Đilas što su Srbiju zadužili za 40 ili 50 milijardi evra. Da se vratimo na ono što su sigurno potrošili do sada. Koliko je 12 milijardi evra para i na šta su potrošene.

Skoro pa svih 700.000 članova SNS svakodnevno proziva Dragana Đilasa da je ukrao 600 miliona evra. To je u redu, i mene zanima da li je i koliko nezakonito maznuo. Ali ostaje pitanje zašto ga za devet godina vladavine Vučića i ekipe nisu osudili i pare vratili narodu i dražavi. Malo im devet godina. Ili im Đilas služi da bi oni kupovali jelke za 80.000 evra, trgovali oružjem, rasprodavali njive u bescenje, gradili Beograd i Novi Sad na vodi i činili milione manjih i krupnijih prevara i mućki. Šta je u pitanju?

Zagorka Dolovac žuta. Pa što je ne smene? Postavio je Tadić. Kad mogu direktore pozorišta i muzeja u Šapcu da smene za dva dana što ne smeniše Zagorku za devet godina, kad je već žuta i nikakva pa da lepo uhapse i presude Đilasu. Žuta je Zagorka ko i Vesić, Beba Popović, Krstić

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu