ISPLIVALA AFERA, VULINA ČEKA ROBIJA, NI TETKA MU NEĆE POMOĆI: Dogovorio izručenje Eleza da spasi vođu navijača FK Rad!

Obavezno pročitajte

Darko Elez, koji se trenutno nalazi u pritvoru u Sarajevu, optužio je državnog tužioca Bosne i Hercegovine Dubravka Čamparu da je sa Aleksandrom Vulinom dogovorio njegovo izručenje BiH, kako bi “spasio” od krivičnog progona Vladimira Kovačevića Kovača. Kovačević je u javnosti poznat kao osuđivani vođa navijača FK Rad, ali i po fotografiji sa ovogodišnjeg beogradskom Beer festa, na kojoj pozira upravo sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom.

Elez je isporučen BiH na zahtev bosanskohercegovačkog tužilaštva pod sumnjom da je organizovao kriminalnu grupu koja je odgovorna za ubistvo Siniše Miličevića Tigra, ubijenog u sačekuši u Istočnom Sarajevu 2018. godine.


„Neutvrđenog dana tokom meseca aprila 2018. godine Elez Darko u Beogradu, Republika Srbija, u cilju dogovora za izvršenje krivičnog dela ubistva Miličević Siniše zvanog Tigar organizovao grupu za organizovani kriminal, u koju su pristupili kao članovi grupe Kovačević Vladimir, Vukmirović Mirko, Lizdek Nedeljko, Divčić Savo i druga NN lica sa područja Srbije i BiH, pa je u svrhu pripremanja izvršenja krivičnog dela ubistva, Kovačević Vladimir predao pištolj „Sig Sauer R -250“ Stevanović Vladimiru te mu tom prilikom naložio da ponese navedeni pištolj jer će im trebati za ubistvo u Lukavici u narednom periodu, a što je Stevanović i uradio“, navedeno je u predlogu za određivanje pritvora Darku Elezu, koji je 4. marta 2021. potpisao državni tužilac Dubravko Čampara.

- Advertisement -

Dan pre toga, Darko Elez je izručen Bosni i Hercegovini, a kao razlog izručenja bila je isključivo istraga u vezi sa ubistvom Siniše Miličevića Tigra. Međutim, preostali osumnjičeni, među kojima je i Kovač, iz nepoznatog razloga su “nestali” iz sfere interesovanja Tužilaštva BiH, koje do danas nije zatražilo i njihovo izručenje.

Prema rečima advokata Darka Eleza, njegov klijent smatra da je “brisanja” Kovača iz istrage dogovoreno na sastanku Vulina i tužioca Čampare, koji se navodno odigrao svega dva dana pre no što je Elezu oduzeto državljanstvo.

“Bio si u Beogradu dva dana pre nego mi je MUP Srbije oduzeo državljanstvo. Sve si dogovorio sa Vulinom”, rekao je Elez tužiocu Čampari tokom saslušanja.


Advokat Senad Kreho potvrdio je za portal Istraga da je prisustvovao ovom razgovoru, odnosno da se odigrao tokom saslušanja u Čemparinoj kancelariji. Tužilac je, navodi Istraga, tada rekao da jeste bio tih dana u Beogradu, ali na vakcinaciji na Beogradskom sajmu.

Međutim, ubrzo se ispostavilo da je osumnjičeni Elez ipak dobro informisan, i da je pre njegovog izručenja zaista došlo do beogradskog sastanka između Vulina i Čampare.

O njemu je MUP Srbije izdao čak i zvanično saopštenje 27. aprila u kom se navodi da su „direktor policije RS i tužilac za organizirani kriminal BiH Dubravko Čampara razgovarali u Beogradu sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandrom Vulinom“.

Dva dana kasnije nakon sastanka, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije donosi „rešenje“ kojim se „ukida rešenje o prihvatu u jugoslovensko državljanstvo i državljanstvo Republike Srbije lica Elez (Miladin) Darko“. Preostali osumnjičeni, uključujući i Kovača, od tada se više nigde ne pominju.

Prema pisanju Istrage, nakon Elezovog izručenja tužilac Čampara naprasno gubi interesovanje za istragu ubistva Siniše Miličevića Tigra, za koje je osumnjičen i Vladimir Kovačević Kovač i umesto nje fokusira se na „slučaj Lutka“ u kom je Eleza takođe jedan od prvooptuženih.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

ADRA: 4.000 ljudi na ulicama Beograda, država otežava beskućnicima

Nevladina organizacija ADRA je u proteklih godinu dana pružila podršku za 1.850 osoba, od kojih su 95 odsto primarni...

Još priča na sličnu temu