ISIS DRHTI ZBOG KORONE: Šok poruka upućena svojim borcima

Obavezno pročitajte

Takozvana Islamska država poručila je svojim članovima da izbegavaju Evropu pogođenu koronavirusom i savetovala im da peru ruke pre nego da vrše napade na Zapadu, saopštilo je danas američko Ministarstvo za unutrašnju bezbednost.

U poslednjem izdanju lista el.Naba, koji izdaje ID, urednici koji obično podstiču članove te terorističke organizacije da preduzimaju napade na Zapadu, zatražila je od njih da se drže dalje od područja epidemije neko vreme, prenosi briselski portal Politiko.

Na celoj stranici lista dati su saveti i kako da se spreči širenje epidemije, pa se tako članovima ID savetuje da veruju u Boga i traže utočište u njemu od bolesti, ali i da pokrivaju usta prilikom zevanja i kijanja i da često peru ruke.

- Advertisement -

Onima koji smatraju da su možda zaraženi savetuje se da se drže podalje od područja koje je pod kontrolom ID, kako bi sačuvali zdravlje „svojih“ i ispunili „svetu obavezu“ da ih zaštite od bolesti.

Do sada je prijavljeno nekoliko slučajeva korona virusa u afričkim zemljama, gde je ova teroristička grupa aktivna, a aktuelni sukobi u Siriji i Jemenu čine nemogućim da se odredi da li se u tim zemljama proširio virus.

Ipak, brojni slučajevi su potvrđeni u Avganistanu, Alžiru, Egiptu, Indiji, Indoneziji, Iraku i Filipinima, gde je ID proglasio kalifat.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

(VIDEO) MILAN RADOIČIĆ: U Banjsku smo došli da ohrabrimo Srbe, nismo teroristi, već borci za slobodu

ADVOKAT Goran Petronijević, kao punomoćnik Milana Radoičića, obratio se medijima u pres-sali Medija centra u Beogradu.Radoičićevo obraćanje javnosti, koje...

Još priča na sličnu temu