IRANSKI PREDSEDNIK: Neprihvatljiv haos koji šire protesti, osnovan specijalni sud za demonstrante

Obavezno pročitajte

TEHERAN – Iranski predsednik Ebrahim Raisi izjavio je danas da je smrt mlade žene Mahse Amini u pritvoru „ražalostila” sve u Islamskoj Republici, ali je upozorio da je neprihvatljiv haos širenja protesta tim povodom.

„Svi smo ražalošćeni ovim tragičnim incidentom, ali haos je ipak neprihatljiv”, kazao je Raisi u intervjuu za državnu TV, preneo je Rojters.

- Advertisement -

 

„Crvena linija Vlade je bezbednost naših ljudi…Ne može se dozvoliti nekome da neredima remeti mir u društvu”, dodao je iranski lider.

Iranska policija i snage bezbednosti sukobile su se ranije danas sa demonstrantima u gradovima širom Irana gde su nastavljeni protesti zbog smrti Mahse Amini, javili su državni i društveni mediji, prenosi Rojters.

Uprkos tome što je veliki broj demonstranata ubijen i što policija koristi bojevu municiju i suzavac, video zapisi na društvenim mrežama pokazuju demonstrante kako pozivaju na pad klerikalne vlasti i sukobljavaju se sa snagama bezbednosti u Teheranu, Tabrizu, Karaju, Komu, Jazdu, Sanandaju i drugim gradovima.

Protesti traju 11 dana i u njima je poginula najamanje 41 osoba, a oko 900 je povređeno.

Iranske vlasti su osnovale specijlni sud za učesnike protesta, javili su državni mediji.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu