INTERPOL: Vakcina je kao tečno zlato 2021 , u toku je paralelna pandemija kriminala!

Obavezno pročitajte

Vakcina na meti kriminalaca

Vakcina je tečno zlato 2021, ona je nešto najvrednije što se može distribuirati u predstojećoj godini, rekao je Jirgen Štok, generalni sekretar Interpola, koji je dodao da zbog toga može doći do dramatičnog porasta broja krivičnih dela.

„Mafija i druge kriminalne organizacije su se već spremile za to. S distribucijom cepiva dramatično će se povećati kriminal“, rekao je Štok za nemački magazin „Virtšaftsvohe“.

Kako je objasnio, povećaće se broj krađa, provala u magacine i napade tokom transporta cepiva, preneo je Tanjug.

vakcina

Virus se proširio od Azije preko svih kontinenata a za njim je sledio talas kriminala – „paralelna pandemija kriminala“, rekao je Štok i dodao da su kriminalne grupe od prvog trenutka razmišljale kako mogu da zarade na kovidu 19.

I dok su ranije falsifikovali lekove, kriminalci danas falsifikuju dezinfekciona sredstva, antivirusne lekove i zaštitne maske, rekao je direktor Interpola i upozorio i na rizike koji se očekuju tokom masovne vakcinacije sledeće godine.

Sourcesputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu