INTERNET RAT BUKTI: Tviter Trampa proglasio rasistom!

Obavezno pročitajte

Tviter u kampanji protiv Trampa

Kada se u pretragu na društvenoj mreži Tviter ukuca pojam rasista na engleskom jeziku prvi rezultat u kategoriji „ljudi“ je nalog američkog predsednika Donalda Trampa, piše britanski „Indipendent“. Zašto je to tako nije sasvim jasno, navodi list ali konstatuje da ovo nije prvi put da algoritam Tvitera neki negativni pojam povezuje s Trampom.

Tviter,

Predstavnici Tvitera kažu da ako se nečiji nalog često pominje uz neke ključne reči sasvim je moguće da se on potom pojavljuje prilikom pretrage zajedno sa tim konkretnim pojmom, prenosi RT.

- Advertisement -

Ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava – 2018. godine generalni direktor „Gugla“ morao je pred američkim Kongresom da odgovara na pitanja zašto se veliki broj slika predsednika Trampa pojavljuje u kategoriji „slike“ kada se u pretragu ubaci pojam idiot.

Inače, između Trampa i Tvitera poslednjih dana besni svojevrsni rat, nakon što je ta društvena mreža pozvala korisnike da provere činjenice iznete u nekim Trampovim tvitovima.

U prvi mah, Tramp je čak zapretio da će zatvoriti društvene mreže jer se, prema njegovim rečima, mešaju u njegovu političku poruku.

Stranica društvene mreže Tviter na ekranima smartfona i tableta

© SPUTNIK / NATALЬЯ SELIVERSTOVAAmerika pokreće revolucionarnu promenu društvenih mreža

Krajem maja američki predsednik je potpisao je uredbu o ograničavanju zaštite društvenih mreža od zakonske odgovornosti za sadržaj koji postavljaju njihovi korisnici.

„Imali su nekontrolisanu moć da cenzurišu, ograničavaju, dodaju, kreiraju, sakriju, menjaju virtuelno svaki oblik komunikacije“, rekao je tada Tramp.

Nakon toga Tviter je postavio scenografiju za novi obračun s predsednikom Trampom, tako što je pred njegovu objavu o neredima u Mineapolisu postavio upozorenje da „veliča nasilje“.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu