19.7 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

OPET JE LAGAO: Slabo interesovanje na KiM za Vučićev govor, Srbi iz Mitrovice ga ISPALILI!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na posebnoj sednici Narodne skupštine a povodom situacije na KiM nije izazavalo veću pažnju građana Kosova, kažu sagovonici Danasa iz Kosovske Mitrovice i Prištine.


Marko Jakšić, pravnik i bivši odbornik Skupštine opštine Kosovska Mitrovica sa liste „Srbija, demokratija, pravda – Oliver Ivanović“ kaže za Danas da nije primetio ništa čudno na ulicama Mitrovice i šaljivo opisuje situaciju.

- Advertisement -

Stvarno nisam primetio ništa čudno na glavnom gradskom šetalištu, čuvenoj uluci kneza Marka Đurića. U vreme Vučićevog obraćanja je i pauza u integrisanim institucijama te su kafići bili uobičajno puni. Čak iznenađujuće za ovaj vrući dan. Lično sam obratio pažnju na deo o broju Srba i Albanaca na Kosovu. Prvih je 95.000 drugih je manje od milion, a to je prema Vučićevoj matematici 1 prema 15. Dakle i tu je morao da slaže – naveo je Jakšić.

Marko Jakšić, Foto: Printscreen/Youtube

Kada je reč o Prištini Fatmir Šeholi, direktor kosovskog Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa, za naš list kaže da se u Prištini ne dešava ništa spektakularno povodom Vučićevog obraćanja.

On je direktno pratio njegovo izlaganje.

- Advertisement -

Kako kaže, neki od kosovskih portala su preneli delove Vučićevog govor, većinom onaj deo koji se odnosio na to da je premijer Kosova Aljbin Kurti pet puta pitao kada će Srbija da prizna nezavisnost Kosova, kao i delove izlaganaj koji se odnose na potrebu da se nađe kompromisno rešeje.

Nezvanično su nam pojedini novinari iz Prištine rekli da je veće interesovanje građana za fudbal, odnosno evropsko prvenstvo nego za Vućića, ali u opšte i za politiku.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti