INSTITUT ZA RAT: Rusi započeli veliku ofanzivu

Obavezno pročitajte

Institut za rat (ISW) objavio je svoj najnoviji izveštaj o ratu u Ukrajini u kom navodi da su Rusi počeli veliku ofanzivu.

“Ruske snage ponovo su preuzele inicijativu u Ukrajini i započele svoju sledeću veliku ofanzivu u Luganskoj oblasti. Tempo ruskih operacija duž linije Svatove-Kremina u zapadnoj oblasti Lugansk značajno se povećao tokom prošle nedelje, a ruski izvori naširoko izveštavaju da konvencionalne ruske trupe napadaju ukrajinske odbrambene linije i neznatno napreduju duž granice Harkovsko-Luganske oblasti, posebno severozapadno od Svatova u blizini Kupjanska i zapadno od Kremine“, navodi Institut za rat u najnovijem izveštaju.

- Advertisement -

Dodatno se čini, navodi ISW, da je rusko vojno zapovedništvo u potpunosti angažovalo elemente nekoliko konvencionalnih divizija u odlučujućim ofanzivnim operacijama duž linije Svatove-Kremina, kao što je ISW ranije izvestio.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu