Inicijativa Srba iz Crne Gore pozvala građane na protest u Sremske Karlovce

Obavezno pročitajte

Predsednik Crne Gore, Milo Đukanović potpisao je zakon o slobodi veroispovesti u toku jučerašnjeg dana.

U petak u toku noći su poslanici vladajuće koalicije, okupljeni oko DPS-a, zanemarujući hiljade nezadovoljnih građana na ulici izglasali isti zakon. Reakcije na zakon koji bi potencijalno mogao da ošteti imovinu i integritet Srpske Pravoslavne crkve, nisu izostale ni u Srbiji.

- Advertisement -

Inicijativa Srba iz Crne Gore u Vojvodini, pustila je u javnost saopštenje u kome poziva građane da dođu na protest ispred Konzulata Crne Gore u Sremske Karlovce, planiran za ponedeljak u 18 časova.

„Jako je važno da ne dopustimo da još jedna izdaja našeg naroda prođe nezapaženo. Udarili su na Boga i Crkvu kao instituciju koja nas je vekovima održala. Koristim ovu priliku da pozovem sve Srbe iz Crne Gore, ali i sve građane i vernike kojima je stalo do dostojanstva Srpske Pravoslavne crkve da dođu u Sremske Karlovce i pokažu otpor antisrpskom režimu Mila Đukanovića i pobune se protiv otimačine svetinja“ – kaže Aleksandra Tomić, portparol Inicijative.

Podsećamo da je građanski skup zakazan u ponedeljak u 18 časova, a prema nezvaničnim saznanjima ovaj događaj osim Inicijative Srba iz Crne Gore u Vojvodini podržalo je i društvo guslara „Sveti Nikola“ iz Novog Sada, Udruženje Hercegovaca, Udruženje studenata iz Republike Srpske, Dedovina, Humanitarna organizacija „Stub kralja Stefana“, Udruženje građana „ORPS“, kao i mnoštvo istaknutih pojedinaca koji su se oglasili na društvenim mrežama.

Autor: Nina Stojanović

SourceNS danas

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu