INCIDENTI U CRNOJ GORI: : Deset osoba uhapšeno, tri policajca povređena

Obavezno pročitajte

Crnogorska policija je saopštila da je uhapšeno deset osoba a da su tri policajca povredjena tokom sinoćnjeg incidenta u podgoričkom naselju Zlatica gde je grupa gradjana pokušala da silom spreči komunalce da prekreče zid obojen u boje srpske zastave.

Policija je upotrebila biber sprej i suzavac, navodi se u saopštenju i dodaje da su policajci pokazali visok stepen tolerancije i pozivali više puta gradjane da omoguće nadležnim službama da sprovedu radnje iz svoje nadležnosti.

- Advertisement -

„S obzirom na to da su gradjani i pored više upozorenja i naredjenja odbili da se razidju, policija je shodno zakonu primenila sredstva prinude“, navodi se u policijskom saopštenju.

„U tim incidentima gradjani su oštetili i osam vozila u vlasništvu Uprave policije“, navela je policija i dodala da je zbog narušavanja javnog reda i mira u dovedeno je 13 lica.

„Nakon prikupljenih obaveštenja tri lica su puštena, osmoro ih je zadržano zbog sumnje da su počinili krivično delo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično delo uništenje i oštećenje tudje stvrari, a dvoje zbog sumnje da su počinili krivično delo pozivanja na otpor“, navodi se u saopštenju.

U toku je preduzimanje mera i radnji u cilju identifikacije drugih učesnika u ovom incidentu dok je odredjeni broj lica poznat i potražuje se, navela je policija i dodala da su komunalne službe tokom noći vratile izgled javne površine u prethodno stanje.

„Uprava policije poziva gradane da se prilikom javnih okupljanja uzdrže od izazivanja incidenata, nećemo dozvoliti narušavanje javnog reda i mira a svi izgrednici će biti procesuirani. Svi dogadjaji ove vrste će biti snimani shodno zakonskim propisima a na napade na policijske službenike ćemo odgovoriti energično“, navodi se u saopštenju policije.

Rektor Bogoslovije na Cetinju Gojko Perović zamolio je ljude koji farbaju podgoričke zidove trobojkom da izbegavaju sukob sa policijom, jer su policajci njihova braća.

„Molim mlade ljude koji farbaju podgoričke zidove trobojkom, i kojima je u srcu i stara i sadašnja Crna Gora, da po svaku cenu izbegavaju sukobe sa policijom, jer su policajci njihova braća. Kako je reč o rodoljubivoj i maštovitoj omladini pretpostavljam da su mnogi od njih učesnici naših litija. To je samo dodatni razlog da se izbegava svako nasilje, jer naše crkvene litije nose duh molitve i nenasilja čak i onda kad se litijski hod za taj dan završi”, rekao je za Vijesti.

Ostavite komentar

Najnovije objave

(VIDEO) MILAN RADOIČIĆ: U Banjsku smo došli da ohrabrimo Srbe, nismo teroristi, već borci za slobodu

ADVOKAT Goran Petronijević, kao punomoćnik Milana Radoičića, obratio se medijima u pres-sali Medija centra u Beogradu.Radoičićevo obraćanje javnosti, koje...

Još priča na sličnu temu