-2.2 C
Belgrade
sreda, 26 januara, 2022

IMALI SMO DOGOVOR DA UBIJEMO PIKSIJA! Stravično otkriće posle 30 godina od meča na Maksimiru (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Jedna neodigrana fudbalska utakmica ušla je u istoriju. Tog 13. maja 1990. godine na Maksimiru je počeo raspad bivše Jugoslavije!

Crvena zvezda je je gostovala Dinamu, a niko nije ni slutio šta će se dogoditi na fudbalskom terenu.

- Advertisement -

U jednom momentu navijači Dinama provalili su na teren i krenuli prema Delijama. Tek tada se uključila policija i počeo je obračun u kom je tada golobradi fudbaler Zagrepčana Zvonimir Boban skočio i udario policajca Refika Ahmetovića. Bio je to udarac koji je u svetu odjeknuo više nego i jedan Bobanov volej.

„Mogao sam ga ubiti. Napao me na radnom mestu. Kuže ga je spasio jer ga je odvukao od mene. Mi smo hteli da smirimo situaciju, a Boban je pozivao „Bed blu bojse“ na teren. To je bilo režirano. Imao sam napunjen pištolj i kolege su me nagovarale da pucam, ali nisam hteo. Da se utakmica nastavila, bilo bi mrtvih“, ističe policajac Refik Ahmetović a prenosi „Jutarnji list“.

Fudbalska utakmica prerasla je u užas koji je godinama kasnije okarakterisan kao jedan od raspršivača ratne atmosfere na prostoru bivše Jugoslavije.

- Advertisement -

Tri decenije kasnije, otkrivena je priča, odnosno pakleni plan navijača Dinama, poznatijih kao „Bed blu bojsa“ koji su želeli da naude jednom od najboljih Zvezdinih fudbalera – Draganu Stojkoviću Piksiju.

Bivši policajac je onda ušao u detalje planiranog napada na srpskog fudbalera.

„Kad smo malo stegli BBB-ovce koji su sa severa utrčali na teren i pitali ih što ih je nateralo na divljanje, čuli smo sledeće: „Imali smo dogovor da ubijemo Piksija!“. Svi su govorili isto, kako su dobili naredbu da ubiju Dragana Stojkovića. No, kako je ubrzo došlo do promene vlasti, promenile su se i policijske uprave pa niko nije insistirao na tome da se otkrije naređenje o Piksijevoj likvidaciji“, rekao je Ahmetović, a preneo je „Jutarnji list“.

- Advertisement -
SourceKurir
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti