IGRA NERAVA: Ruske diplomate počele da napuštaju Ukrajinu

Obavezno pročitajte

Zaposleni u ruskoj diplomatskoj misiji počeli su da napuštaju Ukrajinu, javlja agencija RIA Novosti pozivajući se na neimenovani obavešteni izvor.

Taj izvor je rekao da su, prema izjavama ukrajinskih državljana, ruske diplomate i konzularni službenici u Ukrajini počeli da odlaze u Rusiju.

Naveo je da o tome posebno svedoče teškoće nastale prilikom zakazivanja termina u konzulatima i ambasadi. Prema rečima sagovornika agencije, to, u svetlu evakuacije koju su zvanično najavile pojedine zapadne zemlje, sugeriše da je Moskva odlučila da krene istim putem.

Prethodno je agencija AP, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike, javila da će Stejt department danas pozvati svoje državljane u američkoj ambasadi u Kijevu da napuste Ukrajinu, preneo je Tanjug.

Više zapadnih zemalja pozvalo je svoje građane da napuste Ukrajinu nakon što su odnosi Rusije i Zapada dostigli najviši nivo zategnutosti od Hladnog rata, zbog situacije oko Ukrajine. Zapad tvrdi da Rusije priprema invaziju na Ukrajinu, dok Moskva odbacuje te optužbe i traži garancije da se NATO neće širiti dalje na istok.

SourcePolitika

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

KASNO ZORAN DRAGIŠIĆ U UKRAJINU STIŽE

Profesor Fakulteta bezbednosti i višestruko dokazani oportunista Zoran Dragišić je i u aktuelnom, za našu državu izuzetno teškom političkom...

Još priča na sličnu temu