IGNJATOVIĆ: Ništa nas ne slušate! Daleko smo mi još od kraja pandemije!

Obavezno pročitajte

Načelnica anesteziologije u Kliničko-bolničkom centru „Dragiša Mišović“ Duška Ignjatović kaže da se ne slaže sa mišljenjima da omikron soj znači kraj pandemije.

„Sve više čujemo od kolega i stručnjaka da je to kraj jer je omikron soj vrlo lagan. Mislim da se ne treba zaletati tako lako, daleko smo mi još od kraja“, smatra ona.

- Advertisement -

Ignjatović dodaje da se stiče utisak da je to infekcija gornjeg respiratornog trakta te da brže i lakše prolazi.

„Ali još uvek je to kratak period tako da nemamo podatke. Ima ljudi koji se i posle ovog omikron soja duže oporavljaju“, ističe doktorka.

Ignjatović upozorava da nije prisutan samo omikron soj odnosno da je i dalje u visokom procentu prisutan delta soj.

Prema njenom mišljenju, samo sa visokim procentom vakcinisanih možemo ići ka kraju pandemije.

Odgovarajući na pitanje o epidemiološkim merama, Ignjatović je rekla da se opet ne čuje glas zdravstvenih radnika.

„U decembru smo apelovali da nije vreme za opuštanje, zahtevali smo neke mere. Ličilo nam je da će se desiti ovaj ‘požar’ koji se sada dešava. Ovaj soj se jako brzo prenosi, nikada nismo imali ovako velike brojke. Nemamo ništa od toga što strahujemo, dovoljno nas ne slušaju“, rekla je Ignjatović i dodala da će ponovo trpeti nekovid pacijenti.

Deo KBC „Dragiša Mišović“ je od jutros ponovo u kovid režimu, a Ignjatović ističe da su uvek bili predodređeni za prijem pacijenata sa najtežim kliničkim slikama.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

DEJAN BULATOVIĆ U SKUPŠTINI SRBIJE: Živeo predsednik Aleksandar Vučić!

Samostalni poslanik i bivši potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović koji je u Skupštinu Srbije ušao na...

Još priča na sličnu temu