IDE DA IZDA SVOJ NAROD I DRŽAVU: EU potvrdila susret Lajčaka sa Vučićem i Kurtijem u Berlinu

Obavezno pročitajte

Portparol Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Peter Stano potvrdio je da će specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak u sredu u Berlinu imati zajednički sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Pre ovog susreta kosovski premijer, a potom i srpski predsednik imaće odvojene sastanke sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

- Advertisement -

„Na poziv kancelara Šolca, specijalni predstavnik EU Lajčak će takođe otputovati u Berlin kako bi se sastao sa kancelarom, a potom i održao odvojeni neformalni sastanak sa predsednikom Vučićem i premijerom Kurtijem”, naveo je Stano.

On je u pisanom odgovoru dodao da ovaj susret ima sa cilj podršku dijalogu o normalizaciji odnosa koji vodi EU, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE), a javlja Beta.

To će biti prvi susret Vučića i Kurtija nakon jula prošle, kada su su sastali u okviru briselskog dijaloga.

Premijer Kosova i srpski predsednik su se sastali u dva navrata prošlog leta međutim oba susreta su okončana međusobnim optužbama i nisu doveli do rezultata.

Miroslav Lajčak je nedavno u intervju za RSE potvrdio da će sazvati novu rundu na najvišem politčkom nivou jedino kada bude imao naznaka da su Kurti i Vučić spremni da se oko nečeg dogovore.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

KFOR NAPAO SRBE NA KOSOVU I METOHIJI: Ima povređenih – haos u Zvečanu

Srbi u Zvečanu koji se nalaze su napadnuti, a ima povređenih. Naš reporter javlja da lete šok bombe na...

Još priča na sličnu temu