I TVITER JE SHVATIO KAKVE SELJAČINE VLADAJU SRBIJOM: Počeli da suspenduju Tviter naloge SNS poslanicima i političarima

Obavezno pročitajte

Sa društvene mreže Tviter suspendovani su nalozi nekoliko poslanika i političara vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), kao i jednog vladinog zvaničnika.

Među suspendovanim nalozima je i nalog direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arnoa Gujona.

- Advertisement -

„Upravo mi je Tviter, bez obrazloženja, suspendovao nalog na kojem sam imao 34.000 pratilaca”, potvrdio je Gujon u objavi na Fejsbuku.

Sa društvene mreže Tviter suspendovani su i nalozi 12 poslanika sa liste „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”, objavio je Otvoreni parlament na svom Tviter nalogu, prenela je Beta.

Suspendovani su nalozi Nevene Đurić, Sandre Božić, Milice Nikolić, Jelene Obradović, Aleksandra Markovića, Krsta Janjuševića, Dušana Radojevića, Jelene Žarić Kovačević, Aleksandre Tomić, Staše Stojanović, Zorana Tomića i Andrijane Vasić.

Tviter je suspendovao i pojedine visoko rangirane članove SNS, a među njima je gradski menadžer u Beogradu Miroslav Čučković, kao i Slaviša Mićanović, za koga lokalni mediji navode da predvodi internet tim SNS, prenosi Radio slobodna Evropa.

Kompanija se nije oglasila ovim povodom, a na njenom sajtu se navodi da imaju pravo da suspenduju naloge koji krše pravila te društvene mreže.

„Većina naloga suspendovana je zato što su neželjeni sadržaji, ili jednostavno lažni, i predstavljaju bezbednosne rizike za Tviter i za sve koji koriste Tviter”, navodi se na sajtu.

Takođe, kako se objašnjava, ako kompanija posumnja da je neki nalog hakovan ili kompromitovan, može ga suspendovati dok ne bude obezbeđen i vraćen vlasniku naloga kako bi se smanjile potencijalno zlonamerne aktivnosti izazvane kompromitacijom.

Kompanija takođe može suspendovati nalog i ako je prijavljeno da krši Tviter pravila o zloupotrebi.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu