27.1 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

I TATA BI, SINE: Britanski padobranci zbog orgija ne idu na vežbu u BiH

NAJČITANIJE

- Advertisement -

LONDON – Zapovednik britanske vojske general Sir Patrik Sanders odlučio je danas da ne pošalje britanske padobranace na Balkan u okviru godišnjeg raspoređivanja NATO snaga nakon što su se pojavili snimci orgije u vojnoj kasarni Mervil u Kolčesteru u Eseksu.

„Moja poruka vojsci je jasna, naša licenca za delovanje je zasnovana na poverenju i moramo da se držimo najviših standarda. Takvo ponašanje je neprihvatljivo, korozivno i štetno po reputaciju vojske“, naveo je Sanders u pismu britanskim generalima i komandantima.

- Advertisement -

On je dodao da nije voljan da „rizikuje misiju ili reputaciju britanske vojske“slanjem padobranaca u inostranstvo, prenosi Gardijan, pozivajući se na pisanje Tajmsa.

Ovog meseca se ispostavilo da je osam padobranaca iz 16. vazdušno-jurišne brigade stavljeno pod policijsku istragu nakon što su snimljeni kako učestvuju u orgiji sa ženom civilom u kasarni Mervil u Kolčesteru u Eseksu, dok je desetine drugih gledalo.

Iako je utvrđeno da nije počinjen zločin, jer je, po navodima vojne policije, žena dobrovoljno pristala da učestvuje u orgiji Sanders je ocenio da je ta aktivnost mogla biti protumačena kao „ponižavanje žena“ i da je u suprotnosti sa vojnim vrednostima i standardima, navodi Gardijan.

- Advertisement -

Britanski list navodi da se veruje da je žena prokrijumčarena u kasarnu čak 31 put za pet meseci i dodaje da je incident usledio nakon niza drugih slučajeva lošeg ponašanja vojnika tokom vojne vežbe u Severnoj Makedoniji na kojima su britanske snage bile u maju ove godine.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti