HTEO DA POSTAVI PITANJE MINISTARKIi: SNS-ovci zvali policiju!

Obavezno pročitajte

Građanski aktivista Pavle Jelesijević iz Čačka doživeo je danas veliku neprijatnost od strane funkcionera SNS, predvođenih gradonačelnikom Milunom Todorovićem.

Jelesijević se prilikom posete ministarke Darije Kisić Tepavčević ustanovi „Zračak“ pojavio među okupljenim aktivistima SNS-a sa namerom, kako je jasno najavio, da pita ministarku Dariju Kisić Tepavčević da pomogne u lečenju dvanaestomesečnog Viktora Vukomanovića i da je zamoli da utiče na lokalnu vlast u Čačku da novcem iz budžeta grada, a u pitanju je nedostajućih 8.000 evra na sumu koju su građani sakupili kroz dobrovoljne priloge, pomogne lečenje malog Viktora.

– Bio sam ispred ustanove „Zračak“ i ljubazno sačekao čelnike grada i ministarku. Umesto da se informišu kako mogu da pomognu malom Viktoru, pozvali su interventnu policijsku ekipu koja me legitimisala i zamolila da se udaljim, uz napomenu da nisam načinio nikakav prekršaj, ali da postoji zahtev gradonačelnika i njegovih saradnika da me udalje – kaže Jelesijević za Ozonpress i dodaje da su policajci bili profesionalni.

- Advertisement -

Pre nekoliko dana, Jelesijević se u svojstvu građanina, takođe obratio gradonačelniku prilikom svečanosti puštanja u rad nove kotlarnice, sa pitanjem po kom osnovu sekretarka Gradskog odbora SNS-a koristi službeno vozilo Grada Čačka.

Očigledno je, prema današnjoj reakciji, da gradonačelnik i njegovi saradnici imaju strah od pitanja koja im građani otvoreno postavljaju, osim ako pojavljivanje i mirno postupanje građana na javnom mestu, u vreme kada gradski i stranački funkcioneri SNS-a imaju neku svoju aktivnosti, ne smatraju kao subverzivnu delatnost i potencijalnu opasnost zarad koje traže intervenciju policije.

– Otišao sam da me ne bi uhapsili, ali pozivam sve koji su u mogućnosti da pošalju poruku 1140 na 3030 kako bi se mali Viktor izlečio – poručio je Jelesijević, jedan od onih građanskih aktivista koji ima hrabrost da javno postavlja pitanja.

Inače, Kisić Tepavčević je danas, između ostalog, otvorila novu zgradu Centra za socijalni rad sa čačanskim gradskim rukovodstvom, što je bio povod brojnim kritičkim i duhovitim komentarima na društvenim mrežama, među kojima je i ovaj:

– Osim što će u radno vreme zaposlenima u Centru za socijalni rad sada biti bliža pijaca, da li ima još neka korist od preseljenja u nove prostorije.

SourceOzonpres

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu