8.6 C
Belgrade
среда, 3 јуна, 2020

HRVATSKA PONOVO ”DRHTI” : Izlazi kapetan Dragan i šalje pismo, „Izlazim iz hrvatskog kazamata nikad jači“

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

ZA NJIH NEMA POMOĆI: Milenu gazda izbacio iz stana zbog “korone” (VIDEO)

NEPOKRETNA Milena Grubanović Kovačević (66) sa svojom ćerkom Draganom (37) od juče spava pod vedrim nebom, na asfaltu u Golubinačkoj ulici u...
- Advertisement -
loading...

„Čujem da pitate za moje zdravlje i da ste tražili telefonski razgovor sa mnom, ali dušmani ovde to ne dozvoljavaju. Nisu dozvolili ni mom parohu, ocu Đuri da me poseti, iako je doleteo čak iz Australije kada je čuo da su me zlikovci strpali u samicu.
Što se duhovnog zdravlja tiče, nema zdravijeg ni jačeg od mene! Brojni Srbi i prijatelji Srba, sa svih kontinenata, svakodnevno se javljaju, bodre me i ne daju mi ni za tren da se osetim zaboravljenim.

Namojte pomisliti da sam se predao u ruke Bogu, kao što mnogi na dugim robijama rade, a mnogi tako i nađu spas. Nisam ništa više ni manje pobožan nego što sam bio. Nikada se ne molim Bogu za sebe, jer mi je dao sve što mi treba. Ali, bez vere i konstantne i istrajne podrške Srpske pravoslavne crkve ne bih ovako lako izdržao skoro deceniju i po dug nacistički montirani proces. Bez i jednog proverljivog dokaza! Sve je bilo zasnovano na individualnim izmišljenim optužbama, za koje se jedino nudi „hrvatska časna reč“.

- Advertisement -

A ja sam danas zdraviji, jači, brži i okretniji nego što sam ikada bio. Godinama već ne pušim, a pušio sam pet kutija dnevno, kafu sam sveo na 2-3 nedeljno, a ispijao sam po 20 na dan. Do skoro sam radio tri puta po sto sklekova na dan. Po savetu lekara smanjio sam na tri puta šezdeset. Trčim dnevno 76 minuta. Toliko o mom duhovnom i fizičkom zdravlju.

Iako me već deset meseci nacistički zlikovci nezakonito, bez ikakvog procesa ili dokazanog prekršaja, drže u izolaciji, nikada nisam bio kreativniji i verovatno da me nisu izdvojili u izolaciju ne bih stigao da završim knjigu „Grehomrošenja“. Jedan sam od malobrojih Srba koji se nije školovao na srpskom jeziku, a napisao je knjigu na srpskom!
Pitaju me da li imam nameru da se „politički angažujem“? Najkraći odgovor je – DA.

Međutim, ja nisam vernik i sledbenik ni jedne političke ideologije, a poštujem samo devet od deset božijih zapovesti i hrišćanskih načela. To je razlog zašto ranije nisam prihvatio ponude gotovo svih političkih faktora u državi. Nisam prihvatio jer je svima njima najvažnija bila međusobna borba, a manje važni nacionalni interesi i borba protiv deklarisanih srpskih neprijatelja. Nadam se da su prošla ta vremena i raduje me da vidim više mudrosti nego sujete kod sadašnjeg predsednika Srbije. Ulazim u politiku ne da bih „rušio vlast“ niti da se grčevito borim protiv političkih neistomišljenika u Srbiji. Tokom mog „boravka“ u Hrvatskoj došao sam do strašnog saznanja da je moguće da u državi koju je priznao „civilizovani svet“, koja je postala sastavni deo EU, vlada i dalje otvoreni nacistički progon srpskog naroda! Po hrvatskim zatvorima već godinama trunu časne srpske patriote, grehom rođenja! Locirao sam 63 slučaja protiv Srba koji se i površnom proverom moraju svrstati u kategoriju „greha rađanjem“ ili diskriminatorskog drakonskog kažnjavanja samo zato jer su Srbi.

- Advertisement -

Vasiljković se sa tugom seća progona Srba iz RSK u „Oluji“

HRVATSKA PONOVO ”DRHTI” : Izlazi kapetan Dragan i šalje pismo, "Izlazim iz hrvatskog kazamata nikad jači" 1

Ja sam dokaz diskriminacije. U istoriji Lepoglave nikada nijedan, pa ni najgori ratni zločinac hrvatske nacionalnosti, uključujući ustaškog vojnog vikara Stepinca, nije ostao u zatvoru duže od dve trećine kazne. Ja, Srbin, zadržan sam da poslednjeg dana. Sto odsto kazne i to poslednjih deset meseci u nezakonitoj izolaciji. Obećao sam ovde Srbima očevima, muževima, braći i sinovima, da ću zatražiti mandat u Skupštini Srbije i da ću biti njihov glas u Srbiji, da više neće biti ignorisani. Da nijedan nevini Srbin nikada više ne bude zaboravljen kao što sam ja bio.

Pismo iz Večernjih novosti


- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

- Advertisement -

Najnovije vesti

DIVLJI ZAPAD U AMERICI: Narod sa mačetama i sačmarama protiv policije (VIDEO)

Amerika u haosu Pripadnici policije uhapsili su osobe koje su vatrenim oružjem pokušale da obrane svoje radnje od...

EVO DOKAZA: Duboka država vlada Srbijom i nameće trougao smrti (VIDEO)

U Americi se trenutno vodi veliki politički rat. Soroš je svuda postavio svoje ljude i od svih napravio kolonije. Tako je i...

JURIĆA POZVALO TUŽILAŠTVO! Ko je političar pedofil?

Igor Jurić ispred tužiaštva zbog skorašnjih navoda Više javno tužilaštvo u Beogradu je formiralo predmet i pozvalo Igora...

PAD AMERIKE JE NEZAUSTAVLJIV: Stanje u SAD kao pred građanski rat! (VIDEO)

Amerika i njen pad Sjedinjene američke države se nalaze u ubrzanom padu, a ovolika podeljenost u njoj nije...

NOBELOVAC DOLAZI U SRBIJU: Piću vino kraj Morave

Nobelovac stiže u Srbiju Nobelovac Peter Handke najavio je da dolazi u Srbiju i da željno očekuje da popije...
- Advertisement -