26.9 C
Belgrade
nedelja, 15 maja, 2022

HRVATI PIŠU: Vučićevi tabloidi u šoku, Putin priznao Kosovo

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Hrvatski portal Jutarnji.hr na udarnom mestu na svom sajtu danas je objavio tekst o prorežimskim tabloidima u Srbiji i naslovnim stranama novina koje su u prodaju puštene dan nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin izjavio da su Donjecka Narodna Republika i Luganska Narodna Republika postale nezavisne na osnovu presedana Međunarodnog suda pravde prilikom odlučivanja o nezavisnosti Kosova.

Kako su pisali pojedini mediji, Vučić će se javnosti obratiti u petak, a tom prilikom baviće se komentarisanjem izjave ruskog predsednika, a očekuje se i da govori o isporuci ruskog plina Srbiji.

- Advertisement -

S druge strane, današnja izdanja tabloida koji su pod kontrolom Vučićevog režima, nedvosmisleno su šokirani i zgroženi Putinovom izjavom.

Tako je jedan od naslova „Svetski sukob preko naših leđa: Putin igra na Kosovo“, propraćen konstatacijom da se „Putin pozvao na presudu Međunarodnog suda pravde iz 2009. godine, a koja je donsesna zaslugom Vuka Jeremića“, koji pokazuje da provladini mediji ne propuštaju priliku da se samo još jednom u nizu obračunaju sa političkim protivnicima predsednika Vučića.

Samo još neki u nizu naslova koje je Jutarnji izdvojio su: „Da li smo se kao narod previše kleli u ruskog predsjednika: Putin zbog rata zaboravio Srbe i Kosovo“, „Zar ovako braćo Rusi? Putin zabio nož u leđa Srbiji: Trampio Kosovo za Donbas“, „Goli interes: Putin svojom interesom štiti interese u Donjecku i Lugansku, ne vodeći računa o poziciji Srbije na Kosovu“ i „Slavlje u Prištini, Zagrebu i Sarajevu zbog Putinove izjave“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti