Hronologija masovnih ubistava u Srbiji: Jabukovac, Velika Ivanča, Leskovac…

Obavezno pročitajte

Noćašnje masovno ubistvo kod Mladenovca, u kom je stradalo osam ljudi, a ranjeno 14, jedno je od nekoliko u poslednjih dvadesetak godina.

Poslednje se desilo pre samo dva dana, kada je maloletni dečak ušao u školu i pucao na đake – ubio je osmoro učenika i radnika obezbeđenja, a ranio još sedmoro.

- Advertisement -

Jedno od onih u poslednje dve decenije, koje je šokiralo i potreslo ovdašnju javnost, dogodilo se 2002. godine kada je Dragan Čedić (32) za 25 minuta iz automata ubio sedmoro ljudi na tri različita mesta u Leskovcu.

On je naime ušao u bilijar klub, ubio navodno partnera svoj bivše supruge i tom priliikom ranio još jednog čoveka, zatim je u kući svoje tašte ubio bivšu suprugu, dve njene sestre, supruga jedne od sestara i komšinicu, a ranio je i drugaricu supruge koja se tu zatekla. Zatim je odšetao u kuću tetke bivše supruge, koju je ubio, a njenog supruga i sina je ranio.

Masovno ubistvo dogodilo se i 27. jula 2007. godine u selu Jabukovac kod Negotina, a počinio ga je Nikola Rosavljević. On je lovačkom puškom, za koju je imao dozvolu, ubio komšiju i komšinicu, zatim je ubio Veljka Đorđevića (58), njegovog sina Dragana (22) i taštu Marina Kutkurenović (75), krenuo je ulicom dalje i u kući ubio 15-godišnjeg Srđana Bađkića.

Njegov otac Siniša bacio se na sina da bi ga zaštitio, ali nije u tom uspeo. Zadobio je teške povrede. Nastavio je dalje i usput likvidirao Branislava Badejevića (31). Jedna starica je na ulici uspela da izbegne da je rani, ali je na licu mesta, na ulici, stradala Jelica Banković (37). Na kraju je upao u taštinu kuću i nju smrtio.

Proglašen je neuračunljivim i poslat u zatvorsku psihijatrijsku bolnicu.

U istom mesecu, više od deceniju kasnije, 9 avgusta 2019. godine došlo je do još jednog masovnog ubistva, kada su ubijeni R. K. (1947), Lj. O. (1943), D. K. (1926) i D. J. (1966). U zaseoku između Jabukovca i Vratne na njihovom imanju tada su pronađena njihova tela.

Telo muškarca, starog oko 70 godina, pronađeno je na traktoru a tela njegove supruge i još dve žene u dvorištu. Za ubistvo je osuđen par koji je boravio na salašu kod ovih domaćina.

Pre 10 godina, 9. aprila 2013. godine, takođe u okolini Mladenovca kao i noćas, u selu Velika Ivanča, sličan zločin počinio je šezdesetogodišnji Ljubiša Bogdanović.

On je u jutarnjim časovim, između pola pet i pet, prvo u svojoj kući ubio svog sina, tada starog 41 godinu, zatim majku, a svojoj ženi pucao u glavu, koja je preživela. Zatim je krenuo ka kućama komšija i rodbine i ubio još 11 osoba, među kojima i dvogodišnje dete. Među ubijenima su bili i roditelji bebe.

Kada je stigla policija, pucao je sebi u glavu. Tada je 12 osoba umrlo na licu mesta, a jedna u Urgentnom centru.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Ko su kandidati za ministra prosvete: Poslanik SPS otkrio u Skupštini

U trci za novog ministra prosvete koji će zameniti Branka Ružića su četiri kandidata, rekao je na skupštinskoj sednici...

Još priča na sličnu temu