18.9 C
Belgrade
utorak, 5 jula, 2022

HRKALOVIĆKA ISPITANA OD STRANE MUPA: Afera prisluškivanje i Vučić

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović ispitana je prošlog četvrtka u Sektoru unutrašnje kontrole MUP u vezi sa aferom prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije već nekoliko nedelja vodi istragu o navodima Aleksandra Vučića da je duže vreme izložen prisluškivanju. Ova istraga koja je pokrenuta unutar MUP ima karakter “strogo poverljive”, a do sada je obavljeno više saslušanja osoba za koje postoje indicije da mogu biti povezane sa ovom aferom.

Među njima je i najkontroverznija ličnost MUP, bivša državna sekretarka, novopoečena doktorka psihologije i srednjoškolska profesorka Dijana Hrkalović, koja je polovinom 2019. napustila to ministarstvo pod misterioznim okolnostima.

- Advertisement -

“Na sva pitanja odgovarala je sa ‘ne sećam se’ ili ‘ne znam’, a osim o aferi prisluškiuvanja, ispitivana je i u vezi sa drugim nezakonitim radnjama i eventualnom zloupotrebom položaja zbog kontakta sa kriminalnim krugovima”, kazao je za Nova.rs dobro obavešten izvor.

Hrkalović

Takođe, kako nezvanično saznajemo, prethodno je saslušan i Hrkalovićkin blizak saradnik Dejan Milenković Bagzi, koji je do prošle godine bio načelnik Službe za posebne istražne metode pri Upravi kriminalističke policije.

Milenković je, kako saznajemo, rekao između ostalog, da je sve radio po Hrkalovićkinom nalogu, kao i da jesu postojali zahtevi za prisluškivanje određenih osoba za koje nisu postojala sudska odobrenja.

- Advertisement -

“Tvrdio je da je te transkripte nosio direktno Hrkalovićki, kao i da po njenom naređenju, oni nisu uvedeni u zvanične službene beleške”, dodaje naš sagovornik.

Ističe da su u toku provere o tome – da li je još neko u UKP imao saznanja o svemu što je Milenković ispričao.

Istovremeno, prema nezvaničnim saznajima portala Nova.rs, ispituje se i eventualna povezanost Dijane Hrkalović sa nedavno uhapšenim kriminalcem Darkom Elezom, za kojim je BIH raspisla poternicu zbog više teških krivičnih dela.

U javnosti se spekulisalo da je upravo Elez možda povezan sa likvidacijom poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, koji je ubijen u sačekuši u julu 2018. ispred svoje zgrade na Novom Beogradu.

Takođe, u javnosti se sve češće pominje ime jednog od vođa huligansko-navijačke grupe Veljka Belivuka zvanog Velja nevolja i njegovih sumnjivih poslova, a za koga se takođe spekuliše da je bio upravo pod njenom zaštitom.

Tome je, između ostalog, doprineo slučaj ubistva karatiste Vlastimira Miloševića u Beogradu, januara 2017. Iako je Belivuk ubrzo nakon zločina uhapšen zbog sumnje da je počinio ovaj zločin, nakon završetka istrage i podizanja optužnice bio je označen samo kao pomagač, da bi nakon sudskog postupka bio oslobođen krivice zbog nedostatka dokaza.

Podsetimo, predsednik Srbije obavestio je javnost nekoliko dana uoči Nove godine da mu se godinu i po dana prisluškuju telefonski razgovori. Simptomatično je to što se upravo taj period poklapa sa odlaskom Hrakolović iz MUP, to jest sredinom 2019. godine, dok je i sam predsednik, u jednom televizijskom gostovanju, napomenuo da se sve dešavalo uoči otkrića “Jovanjice”, najveće plantaže marihuane u Evropi.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti