16.3 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

HRKALOVIĆKA BRUTALNA: Gašiću, ti si ker i džukela

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP, žestoko je napala direktora Bezbednosno-informativne agencije Bratislava Gašića.

Ona je preksinoć u jednom poznatom beogradskom restoranu na Savi naglas iznosila uvrede na račun prvog čoveka tajne službe.

Sedeli smo blizu nje, da li je malo više popila ili šta, ali je Gašića žestoko vređala. Nije joj se svidelo to što je on jedan od kandidata za prvog čoveka MUP. Pričala je kako je on ker, džukela, previše lojalan Vučiću… Njen razgovor su čuli skoro svi, galamila je dok je pričala – otkriva naš izvor koji je bio prisutan u tom restoranu.

SUPROTAN TABOR

- Advertisement -

Bivši operativac DB Božidar Spasić kaže da nije neuobičajeno da se bivši kadrovi MUP, kad odu iz službe, stave na suprotnu stranu.

– Neki su čak nudili usluge opoziciji, poput bivšeg direktora BIA Saše Vukadinovića, koji je bio šef obezbeđenja Bojana Pajtića. A u slučaju Dijane Hrkalović naročito je problematično da neko ko je na volšeban način uopšte došao na visoku funkciju, uličarskim rečnikom, vređa direktora BIA. I to po odlasku s funkcije. Sramota – kaže za Srpski telegraf Spasić.

Hrkalovićeva je, kako dodaje, bezbednosno beznačajna:

- Advertisement -

– Bes potiče i otuda što su mnogi koje je ona postavila smenjeni. Nije valjda očekivala da ona bude ministar policije ili direktorka BIA. Posredi je i teški kompleks i jeftina profesionalna sujeta. Potvrđuje se opet da je dobro što je otišla iz MUP.

TEŠKE FRUSTRACIJE I HRKALOVIĆ

Advokat Svetozar Vujačić za Srpski telegraf kaže da je reč o neprihvatljivom ponašanju.

– Ako je tako bilo, onda je to odraz krajnjeg nevaspitanja i nije u redu da se tako ponaša fakultetski obrazovana osoba, za čije frustracije gospodin Gašić nije uopšte kriv. Ne vidim razlog što bi ga napala, reč je o jednom odmerenom porodičnom čoveku, sa krasnom porodicom i sinovima – ističe Vujačić.

Dodaje da Gašić trenutno ima položaj koji bi ona mogla samo da sanja.

– Verovatno bi taj posao oberučke prihvatila kada bi joj neko ponudio. Njeno vreme, što se tiče funkcija, davno je prošlo. Protiv sam takvih postupaka bilo koga, a naročito nje, kao bivše funkcionerke MUP, jer to ne služi na čast ni njoj ni MUP, koji su je stavili na funkciju. To je neprihvatljivo ponašanje, ni javno mesto više ne dopušta izazivanje nereda, galamljenje, vređanje, ne možete vi ni u kafani nekog da vređate ni da se derete – rekao je Vujačić.

Bratislav Gašić juče nije odgovorio na poruke Srpskog telegrafa, dok smo sa Dijanom Hrkalović pokušali da stupimo u kontakt, ali bezuspešno.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti