HRABRI SRBIN OTKRIO: Vučić koristi brutalne fotomontaže, PLJAČKA I NOVE BRUTALNE METODE!

Obavezno pročitajte

Mesec dana pre održavanja parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora, predsednik Republike Srbije je 20. 05. 2020. godine, posetio Prokuplje, tačnije radove na izgradnji Zdravstvenog centra u tom gradu. Ova poseta je naravno obelodanjena i na njegovom zvaničnom Instagram nalogu. Istoga dana, na istom mestu je objavljeno i nešto što je zapravo tema ove priče. Radi se o setu pejzažnih fotografija pod nazivom „Lepota i bogatstvo Srbije u jednom pogledu!“

Vest da je predsednik Republike Aleksandar Vučić prilikom svog povratka iz Prokuplja zastao i zadivljeno osmotrio topličko vinogorje, preneli su zajedno sa prvom fotografijom iz ovog seta, mnogi srpski (kvazi) mediji. Između ostalih i b92.net, studiob.rs, srbijadanas.com, alo.rs, kurir.rs, informer.rs, pink.rs, rtvpancevo.rs, espreso.rs, republika.rs, dunavtelevizija.rs.

Sutradan 21. maja na Vučićevom Instagramu je osvanula sasvim nova fotografija, na kojoj osim sakoa i košulje ništa nije bilo isto. Ovoga puta iz Leskovca. O ovoj fotografiji je pored mnogih drugih medija, izvestio čak i nacionalni servis RTS-a, uz ogradu da predsednik Vučić nije naveo kojim povodom je boravio u Leskovcu?!

VUCIC,

Regionalna portal Jugpress tim povodom kaže:

- Advertisement -

– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče oko 13 sati je nenajavljeno svratio do Leskovca, tačnije do restorana „Groš“. Telefonom je pozvao gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da mu se pridruži pa su njih dvojica ručali i razgovarali u ovom etno restoranu. Sa njima je bilo još dvoje Vučićevih najbližih saradnika. Ručak je trajao četrdesetak minuta.

O ovom događaju je na svom fejsbuk nalogu gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao sledeće:

– Velika čast za grad Leskovac i mene lično. Nakon posete Prokuplju predsednik Vučić je svratio u Leskovac, gde je, u predivnom ambijentu etno restorana Groš, uživao u specijalitetima sa roštilja i divnoj tradicionalnoj kuhinji juga Srbije.

Najblaže rečeno, radi se o predsednikovom prilično zaobilaznom i čudnom povratku iz Prokuplja u Beograd?! Naročito ako je poznato da su „dobro“ obavešteni izvori iz redova SNS-a bili ubeđeni da je Cvetanović zbog serijala negativnih naslovnih strana i tekstova u Blicu, bio predviđen za predizborni odstrel kao kompromitovani „kapitalac“. Zbog čega do tog „sanitarnog odstrela“ ipak nije došlo, i o čemu su uz „ljutenicu, trljanicu, ljutu papriku i leskovačke ćevape“ u toku tih 40 minuta razgovarali predsednik Srbije i gradonačelnik Leskovca? O predstojećim izborima svakako nisu. Najvažnije pitanje je ipak, gde su bili pre no što su uopšte zaseli za kafanski sto?

Da bismo došli do odgovora na sva ova pitanja, vratićemo se na set fotografija koje je Aleksandar Vučić gotovo lirski nazvao „Lepota i bogatstvo Srbije u jednom pogledu!“. Nemojte biti u zabludi da mu takve naslove smišlja Suzana Vasiljević. Ipak je on čovek koji kontroliše čak i kićenje novogodišnje jelke u predsedništvu. Dakle, analiziraćemo predsednikove fotografije jednu po jednu. Ne rečima, već fotografijom na fotografiju. Njihov uporedni pregled će nam pružiti odgovore jasnije od hiljadu reči.

Povlačenjem strelica na fotografijama, možete uporediti „originale“ sa Instagram naloga Aleksandra Vučića (levo) i „replike“ koje sam fotografisao ja (desno).

Osim godišnjeg doba, stanja vegetacije i minimalnog odstupanja u stajnoj tački foto-aparata, sve je potpuno identično i ne postoji ništa što bi ukazivalo da ovo nije isti predeo.

Kao i u predhodnom slučaju, sve je kristalno jasno. Na obe fotografije je isti pejzaž.

Definitivno to je to? Vučićeve fotografije su svakako bolje osvetljene, ali sam siguran da nije do sunca. Čovek jednostavno zrači. Njegove fotografije su navodno nastale u topličkom vinogorju, a ja sam svoje fotografisao na pet minuta od centra Leskovca. Pa kako je to moguće?! Sasvim jednostavno. Ovo nije Toplica! Ovo je nekadašnja Navipova plantaža u atarima sela Donje Stopanje i Vinarce (šta mislite zašto se tako zove?), nadomak Leskovca. Preciznije, najviša kota na kojoj se nalazi protivgradna stanica. Za razliku od nečijeg perfidnog ćutanja, moj foto-aparat ne ume da laže i nikoga ne dovodi u zabludu.

Verujem da su Topličani poprilično razočarani ovakvim raspletom, što mi svakako nije bio cilj. Cilj mi je da svi shvatimo zbog čega je vazda vredni i neispavani predsednik Srbije, „dangubio“ po prašnjavim atarskim putevima (koji su sada u mnogo boljem stanju od mnogih leskovačkih ulica). Šta je radio kilometrima daleko od autoputa i zašto je iz Prokuplja put Beograda išao preko Leskovca?! Ova priča dakle još uvek nije završena. Zato krenimo redom da vidimo šta se sve izdešavalo pre, a naročito nakon „ljutenice, trljanice, ljute paprike i leskovačkih ćevapa“ u Grošu.

– Još 13. 07. 2016. zbog primetnog favorizovanja izgradnje atarskih puteva u severnom delu grada, pomenuti portal Jugpress postavlja pitanje „Za koga se sprema zemljište bivše Plantaže?“.

– Iste i sledeće godine, upravo na tom području je ubrzano vršen proces komasacije, tj. ukrupnjavanja državnog zemljišta oko nekadašnje Plantaže.

– Oba ova procesa je lično nadgledao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

– U toku 2019. godine, državni sada već ukrupnjeni kompleks zemljišta od oko 600 hektara, zakupljuju „Lazar“ iz Blaca i „Rubin“ iz Kruševca. Ali samo za kratko!

– Dolazimo do prekretnice ove priče, od koje smo u stvari i krenuli. Aleksandar Vučić 20. 05. 2020. krišom posećuje leskovačke vinograde. Nakon te posete, sve u vezi nekadašnje Navipove plantaže i državnog zemljišta oko nje, počinje da se odvija kao na filmskoj traci.

– Ugovori o zakupu sa firmama „Lazar“ i „Rubin“ se raskidaju uz obrazloženje da zemljište nije katastarski uknjiženo?!

– Tada još uvek nepoznati budući kupac Plantaže i zakupac državnog zemljišta oko nje, angažuje helikopter i ljudstvo radi što hitnijeg uknjiženja. (Jugpress)

– Imajući u vidu da je rok za prijavu zemljišta koje se izdaje zakupcima, do 30. aprila tekuće godine i da se tada program za prijavljivanje automatski zaključava, nastao je problem! Nadležno ministarstvo taj problem rešava tako što menja softver. (Jugpress)

– Ministar Siniša Mali 08. 10. 2020. dolazi u medijski nenajavljenu posetu kabinetu gradonačelnika Leskovca. Na svom Instagram nalogu objašnjava da je „sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem i njegovim timom imao sastanak na temu važnih projekata za život građana“. O kakvim se projektima radi, građani nikada nisu saznali. Nezvanično se čulo da je došao da proveri da li je sa Plantažom sve u redu.

– 31. 08. 2020. je oglašena prodaja dela imovine u vlasništvu NAVIP AD BEOGRAD u stečaju na lokaciji Leskovac. Pored uglavnom ruinirane nepokretne imovine kao zasebne celine, na prodaju je ponuđen i kompleks poljoprivrednog zemljišta (sa objektima) površine nešto veće od 181. hektara. Nekretnine su procenjene na malo više od 10 miliona dinara, a zemljište na 135 miliona dinara. Prodaja je izvršena licitacijom koja je održana 30. 09. 2020. godine, za polovinu procenjene sume. Dakle obe celine za nepuna 73 miliona dinara.

– Kupac, „MILENIJUM TIM“ iz Beograda, u vlasništvu Ivana Bošnjaka i Stojana Vujka.

– Radi se o kompaniji koja se od svog osnivanja bavi isključivo građevinsko-infrastrukturnim projektima, što se može videti u referencama na njenom zvaničnom sajtu. Dakle NIKADA se nisu bavili poljoprivrednom ili prehrambenom proizvodnjom, posebno ne vinogradarstvom i vinarstvom! Otkud onda najedared ta želja za sopstvenim vinom, kad od tekućih građevinsko-infrastrukturnih poslova „ne mogu ni glavu da podignu“?!

– Kompanija je po istraživanju portala „KRIK“ poznata po svom angažovanju na najvrednijim državnim projektima, među kojima je i „Beograd na vodi“. Takođe se navodi da Predrag Mali, rođeni brat Siniše Malog, već šest godina vozi automobil Audi A6 koji je u vlasništvu Milenijum tima. Baš kao što je u vlasništvu iste firme i luksuzni dupleks na Voždovcu, u kome je do 2016. godine stanovala tadašnja Predragova devojka Vanja Grujić, direktorka Zavoda za izgradnju Grada Beograda. U tom stanu je izvršila samoubistvo. Imala je dvadeset i pet godina. Mediji o tom slučaju nisu izvestili. (KRIK)

– Predrag Mali je široj javnosti postao poznat nakon sukoba koji su on i Andrej Vučić imali sa niškim žandarmima tokom Parade ponosa 2014. Siniša Mali tvrdi da su Andrej Vučić i njegov brat Predrag najbolji prijatelji, i da je u stvari preko te veze postao gradonačelnik Beograda. Ovu dvojicu prijatelja sa Ivanom Bošnjakom spaja košarkaški klub „Crvena zvezda“. Predrag Mali i Ivan Bošnjak su 2014. godine bili članovi Upravnog odbora ovog kluba, u vreme dok je Andrej Vučić bio član predsedništva. (KRIK)

– 03. 12. 2020. Ivan Bošnjak zamenik generalnog direktora kompanije Milenijum tim, je u ime svoje firme zakupio 521 hektar državnog zemljišta koje je nekada bilo u sastavu NAVIP Plantaže u Leskovcu. Sa predhodno kupljenom imovinom NAVIPA, to je više od 700 hektara u jednom komadu. Zakup je potpisan na 30 godina, što predstavlja presedan jer Grad Leskovac je do sada sve svoje površine izdavao na maksimalno 10 godina. (Jugpress)

Jesmo li dobili odgovore na sva pitanja s početka ove priče? Na jedno svakako nismo, a ono glasi:

– Zbog čega bi Aleksandar Vučić izabrao vinograd, a neko drugi ga kupio? To jest, ko je zaista realni vlasnik 700 hektara najboljeg vinogorja zemlje Srbije?

Odgovor prepuštam onima koji to sigurno znaju. Recimo Željku Mitroviću koji 10. 05. 2020. u emisiji „Hit tvit“, govoreći o sinu predsednika Republike kaže da, „Daču zna dobro, da ide ponekad kod njega u vinariju, da je super momak i da se bavi vinima i enologijom…“.

Mesec dana kasnije, 12. 06. 2020. predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u emisiji „Prva tema“ iznosi dijametralno suprotnu priču o svome sinu. On kaže da „Danilo radi u običnoj prodavnici i ima platu od 550 evra“?!

Sklon sam da verujem vlasniku Pinka iz najmanje dva razloga. Kao prvo, Aleksandar Vučić slaže još pre nego što otvori usta. A kao drugo, Željko Mitrović nije sav svoj, pa mu je izletelo. Da je Željko ovoga puta zaista lanuo istinu, možda potvrđuje i fotografija koju je predsednik na samo dan pre svog gostovanja kod Jovane Joksimović, 11. 06. 2020. objavio na Instagramu.

Ne liči baš na običnu prodavnicu, zar ne? Doduše, i tata je nekada navodno radio u londonskoj gvožđari, što takođe ne spada u obične prodavnice, zar ne? Ali ako po pitanju ove fotografije možda i postoji zrnce sumnje da se predsednik Srbije sa svojim sinom fotografisao u nekom običnom marketu, sa sledećom to svakako nije slučaj. Ona je koliko zbunjujuća, toliko i neoborivi argument.

– 12. 03. 2020. je održana sednica Upravnog odbora Saveza vinara i vinogradara Srbije. Da biste bili član ovakvog upravljačkog tela, logično je da posedujete vinariju, ili vinograd, ili i jedno i drugo. A šta na ovom sastanku traži jedan loš đak, Šarčevićeve još gore gimnazije, nikome nije jasno?! Nije jasno ni portalu Pištaljka koji je prvi postavio ovo pitanje.

Jedino što je važno je da je svima konačno jasno, ko je ukrao leskovačko lojze!

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu