HRABRI RADNIK TENT-a ISTUPIO: Sistem nam se raspada, Vučić je kriv za sve! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Elektroprivreda Srbije će zbog havarija u ovoj sezoni izgubiti milijardu evra, što znači da će svako domaćinstvo u Srbiji dobiti dodatni račun za struju od 400 evra, kaže Dušan Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde. Zbog poslednjeg incidenta u kom je izgoreo veliki bager, za 50 odsto je smanjena mogućnost uklanjanja međuslojne jalovine i otkrivanja novih količina neophodnog uglja, kaže radnik TENT-a i član Glavnog odbora Sindikata rudarstva i energetike „Nezavisnost“ Dragoslav Ljubičić.

Prema rečima Nikezića, EPS se sistematski urušava godinama, a iako ova vlast pokušava da sve probleme svede na vremensku ili drugu nepogodu, to nije tako.

- Advertisement -

“EPS nije stari TV koji će neko iz vlasti malo da udari i on da počne da radi – neće”, rekao je Nikezić.

Kako je kazao, Srbija danas uvozi 895 megavata struje po prosečnoj ceni od oko trista evra, što znači da se za struju daje oko 6,5 miliona evra dnevno.

“EPS tu struju, koju kupuje za 300, prodaje za 50 evra u proseku. To znači da ćemo na današnji dan izgubiti 5,5 miliona evra”, rekao je on i dodao da bi EPS, da radi u punom kapacitetu, po toj ceni od 300 evra izvozio struju i profitirao.

Dragoslav Ljubičić smatra da nakon poslednjeg požara proizvodnja energije neće biti odmah ugrožena jer na TENT-ovim deponijama ima određenih zaliha.

Međutim, zbog požara je za 50 odsto smanjena mogućnost otkrivanja novih količina uglja, rekao je on.

“Činjenica je da zbog situacije, kako sam ja čuo, nisu bili obezbeđeni pristupni požarni putevi”, rekao je on.

Komentarišući izveštaje u medijima prema kojima “BIA ima saznanja” da se radi o sabotažama koje se izvode da bi se uoči izbora smanjila popularnost Srpske napredne stranke, Ljubičić kaže da nikada nije sreo radnika EPS koji bi učinio nešto protiv svog preduzeća i da bi bila sramota ako BIA ima takva saznanja, a nije ništa učinila povodom njih.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

DEJAN BULATOVIĆ U SKUPŠTINI SRBIJE: Živeo predsednik Aleksandar Vučić!

Samostalni poslanik i bivši potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović koji je u Skupštinu Srbije ušao na...

Još priča na sličnu temu