HRABRI NAROD MU DOŠAO GLAVE: Bivši japanski premijer upucan tokom predizbornog govora, preminuo u bolnici (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Bivši japanski premijer Šinzo Abe preminuo je u bolnici, prenose mediji. Abe je ranjen u gradu Nara, sa dva metka, u desnu stranu vrata, i u levu stranu, u predelu ključne kosti.

Prema izveštajima, napadač je uhapšen, javlja BBC.

Izvor : Tanjug / Kyodo News via AP
- Advertisement -

Bivši guverner Tokija Ioči Masuze napisao je ranije u tvitu da je 67-godišnji Abe u teškom stanju, upotrebivši termin koji se u Japanu često koristi pre nego što se smrt zvanično potvrdi.

„Abe je upucan oko 11.30 po lokalnom vremenu u Nari. Muškarac, za koga se veruje da je pucao, je priveden. Stanje bivšeg premijera Abea trenutno nije poznato“, rekao je novinarima glavni sekretar kabineta Hirokazu Macuno.

Napad se dogodio dok je Abe držao predizborni govor u Nari, a očevici kažu da su videli čoveka sa, kako su opisali, velikim pištoljem kako puca s leđa.

Kako prenosi BBC, čini se da je prvi hitac promašio, ali drugi je pogodio Abea u leđa, koji je odmah pao na zemlju. Obezbeđenje je potom zadržalo napadača koji nije pokušao da pobegne.

Izvor : Tanjug / Kyodo News via AP

Lokalni mediji su javili da je Abe bio svestan dok je bio transportovan u bolnicu, pozivajući se na policijske izvore. Takođe navode da je policija zaplenila pištolj i identifikovala napadača.

Abe je bio japanski premijer sa najdužim stažom – bio je na funkciji 2006. godine, a zatim ponovo od 2012. do 2020. godine, pre nego što je podneo ostavku navodeći zdravstvene razloge.

Slučajevi upotrebe vatrenog oružja su retki u Japanu, gde su pištolji zabranjeni, a incidenata u vezi sa političkim nasiljem gotovo da nema, prenosi BBC.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

IGRA JE GOTOVA! BORELJ I ESKOBAR DEMANTOVALI VUČIĆA: Sporazum o Kosovu je OBAVEZUJUĆI i BEZ njegovog POTPISA!

Nije prošlo ni 24 sata od sastanka u Ohridu, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušao je da ubedi javnost...

Još priča na sličnu temu