NAPREDNO: Promocija homoseksualizma našoj deci u udžbenicima

Obavezno pročitajte

Srpski pokret Dveri je prva politička organizacija u Srbiji koja je javno progovorila o bioetici i u skladu sa tim je donet i Proglas o bioetici (https://dveri.rs/vesti/saopstenja/proglas-srpskog-pokreta-dveri-o-bioetici/ ) koji je javnosti predstavljen na konferenciji za medije u Čačku.

Tom prilikom o samom Proglasu su govorili: Boško Obradović – predsednik Dveri, dr Vladimir Dimitrijević – v.d. predsednika Političkog saveta Dveri i primarijus dr Milan Roganović – predsednik stručnog Saveta Dveri za bioetiku.

Boško Obradović: Motiv Srpskog pokreta Dveri da, kao prva politička organizacija u Srbiji, izađe u javnost sa Proglasom o bioetici su izazovi nastali ovom pandemijom gde se država sve više meša u privatnost građana, zdravstvene i porodične teme i u uspostavljanje jedne vrste tehnološkog nadzora, a sve u sukobu sa osnovnim ljudskim pravima. U nastupajućem periodu, trudićemo se da otvorimo debate i javne rasprave na bioetičke teme u nameri smanjenja sukoba u društvu i sa željom da dijalogom dođemo do rešenja u interesu opšteg dobra svih građana.

Neke od tema o kojima ćemo pričati su novi Zakon o istopolnim zajednicima, politička ideologija homoseksualizma, savremene vakcine, transhumanizam i veštačka inteligencije, tehnika i robotika, veštački prekid trudnoće, surogat materinstvo, kontracepcija, promena biološkog pola, seksualno obrazovanje, primena savremenih metoda u medicini u lečenju naslednih bolesti, kloniranje, savremena transpatologija, eutanazija i eugenika.

Srpska napredna stranka Zakonom o istopolnim zajednicama, koji je predložila Gordana Čomić, licemerno žele da odgovornost prebaci na predstavnike bivše vlasti. Ne govorimo samo u ime članova Srpskog pokreta Dveri, već i u ime svih onih koji su protiv propagiranja homoseksualne ideologije. Svima njima, pa i članovima SNS, koji nisu glasali da Ana Brnabić bude premijer, upućujemo poziv da nam se pridruže u borbi za očuvanje hrišćanskih i porodičnih vrednosti.

Dr Vladimir Dimitrijević: Srpski pokret Dveri je još 2011. godine upozoravao na ono što se sada dešava. Danas se u udžbeniku iz Građanskog vaspitanja deci propagiraju ciljevi nevladine organizacije za lezbejska prava „Labris“. U udžbeniku iz koga treba da uče naša deca piše: „Ciljevi Labrisa su osnaživanje lezbejki i žena drugačije seksualne orijentacije od heteroseksualne da prihvate svoj identitet u današnjem društvu, promocija prava na lezbejsku egzistenciju i smanjenje homofobije, saradnja i umrežavanje sa lezbejskim i drugim nevladinim organizacijama koje se bave položajem i pravima lezbejki, gej muškaraca, biseksualnih osoba, transseksualnih osoba, tansrodnih osoba, interseksualnih osoba i kvir osoba.“
seks,

Umesto da država Srbija objavljuje udžbenike iz kojih će deca učiti o porodičnom životu i humanim odnosima između polova, koriste se udžbenici kojima se propagiraju vrednosti koje su, ne samo u sukobu sa tradicionalnim vrednostima našeg društva, već i u sukobu sa naukom i zdravim razumom.

Deklaracijom o bioetici šaljemo jasnu poruku da dok god postoji hrišćanski čovek koji poštuje istinski poredak i nauku, ova ideologija u Srbiji neće zaživeti. Boreći se za pravo porodice i ljudsko dostojanstvo svakoga deteta, Srpski pokret Dveri nastavlja svoj put sa željom da nam se svako, kome je stalo do budućnosti naše otadžbine, pridruži.

Primarijus dr Milan Roganović: Vakcine i sam proces vakcinacije mi shvatamo kao civilizacijsku tekovinu, koja je pomogla u iskorenjivanju zaraznih bolesti. Međutim, u poslednje vreme se suočavamo sa kontroverzama njihove savremene primene i mogućim štetnim delovanjem na zdravlje pojedinca.

Treba se založiti za klasičan način proizvodnje vakcina po svim kriterijumima zadatih medicinskom etikom, prema kojima je vakcina delotvorna i jasno prikazanog sastava. Posebnu pažnju treba skrenuti na primenu savremenog načina proizvodnje vakcina, koji se zasniva na genetičkom inženjeringu, molekularnoj biologiji i korišćenju genetski modidikovanih organizama i abortivnog tkiva. Ustav Republike Srbije i Konvencija o ljudskim pravima podsećaju da vakcinaciji treba da prethodi informisanost i slobodna volja građana.

Ostavite komentar

Najnovije objave

KASNO ZORAN DRAGIŠIĆ U UKRAJINU STIŽE

Profesor Fakulteta bezbednosti i višestruko dokazani oportunista Zoran Dragišić je i u aktuelnom, za našu državu izuzetno teškom političkom...

Još priča na sličnu temu