HODŽA IZ HERCEG NOVOG STAO U ODBRANU SRPSKIH SVETINJA: Bog me pozvao da budem na pomoći braći! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Hrišćanskom porukom „Mir Božiji, Hristos se rodi!“ Božić je okupljenima čestitao hercegnovski efendija Husein Hodžić, predsednik Islamske zajednice Crne Gore za Budvu i Boku, savetnik reisa za međureligijska i međunacionalna pitanja.

U uvodnom delu besede objasnio je razloge zbog kojih je bio na Belavisti, a u zaključku ustvrdio da nije jedini problem očuvanje imovine, već je veće iskušenje očuvati veru, prenosi Radio Herceg Novi. Takođe je istakao da ne govori u ime Islamske zajednice jer bi to bilo nečasno, ni u ime svih muslimana, već u svoje lično i ime njegovih vernika koji ga podržavaju.

- Advertisement -

„Pitaćete se zašto je ovde jedan običan čovek iz Bosne, sa severoistoka što gleda u Drinu i Savu, iz Teočaka u kojem su, verovali ili ne, ali su istorijske činjenice, jedno vreme bile prisutne mošti Svetog Luke apostola koga je Branković postavio baš tu pred dolazak Turaka, nažalost uzeli su ga rimokatolici. Ne znam jesu li platili i koliko je Branković naplatio, ali tako je bilo. Ja sam odatle, imam tog kosmopolitizma, tolerancije duha. Pitaćete se zašto sam ovde, odgovaram da sam ovde što me Bog večni pozva da budem na pomoći bratu i komšiji“, poručio je efendija Hodžić.

On je rekao da je došao na skup jer je, prisustvujući dešavanjima prethodne godine u hramu u Podgorici, u Baru i drugim događajima, od patrijarha Irineja čuo da je „Srpska pravoslavna crkva izuzetno raspoložena da uspostavlja i širi dobre odnose i poverenje sa muslimanima sa Balkana, posebno sa Bošnjacima“ među je i on.

„Zakon o slobodi veroispovjesti, tako je nazvan, a ja vidim samo jednu neozbiljnu lakrdiju u samom nazivu jer ko je taj koji ima pravo da između nas vernika i Boga određuje hoće li biti sloboda ili nesloboda. Bog je rekao sloboda i to je to! Rekao sam, ovde ne govorim u ime Islamske zajednice. Govorim NATO-u i Evropi da nam ne mogu više prodavati ideje duplih aršina, segregaciju. Javno se vidi da samo jedan svetonazor uzimaju u svoju zajednicu. Pola Kipra su ostavili, pola su uzeli, a one koje su uzeli morali su da pristanu da Božić bude 25. decembra. To je već početak raskola“, rekao je Hodžić.

Molim Boga da vi ostanete oni koji će svoj Božić, najveći praznik u hrišćanstvu, slaviti 7. januara. Nemojte da vas prevare da bude drugačije, jer ovaj zakon je igra ka tom cilju. Imovina je ovde manje bitna, čuvajte veru. Biće imovine, a biće i kompromisa. Bog vas sve čuvao!“, kazao je efendija Hodžić, čovek kojeg pamte i kao jednog od onih koji su sagradili kuću porodici oca Dragana Cvjetanovića nakon njegove smrti“, zaključio je hecegnovski efendija Husein Hodži

Sourceinformer

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu