VUČIĆU, UPAMTI: I Gebels je pred Hitlerov kraj izveo decu na ulice! GOTOV SI!

Obavezno pročitajte

Nekoliko stotina mladih osoba, čak i dece, sinoć je paradiralo Novim Sadom, i to Ulicom Narodnog fronta na Limanu, mesnoj zajednici u kojoj su na nedavnim lokalnim izborima građani pobedili SNS kandidate. Predvodnik čudne kolone, koji se kamuflirao kapuljačom i maskom, mahao je zastavom sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prvi red kolone nosio je transparent na kojem je pisalo „Predaja nije opcija“, dok je u potpisu bilo „Unija mladih Novog Sada“. Gradski odbori Srpske napredne stranke imaju svoje „unije mladih“, a ova je ranije imala javna obraćanja u kojima je osuđivala delovanje opozicionih partija.

Iako niko nije davao izjave na skupu, okupljene su predvodili članovi vladajuće partije sa Limana III i IV, iz mesnih zajednica u kojima su nestranački kandidati odneli pobedu na nedavno održanim izborima. Skupu je prisustvovao i Marko Bosanac Boske, vlasnik privatne kompanije „Montop“, za kojeg opozicija tvrdi da je blizak saradnik gradonačelnika Novog Sada, piše 021.

- Advertisement -

Bilo je primetno da je među okupljenima bilo dosta dece koji su nosili školske rančeve. Oni nisu razgovarali sa reporterima, pa nije najjasniji razlog njihovog okupljanja. Deo okupljenih, uglavnom oni koji su se nalazili na bočnim delovima kolone, nosio je maske, kapuljače i kačkete, i pokušao da sakrije lice.

– Pred sam Hitlerov kraj, Gebels je izveo decu iz škola da ratuju. Kad su viši oficiri tražili da se nemački narod poštedi, da nema potrebe da se gine zalud, Gebels je rekao: oni su glasali za nas dali nam mandat i normalno je da ginu za Nemačku, jer predaja nikad nije bila opcija – napisala je na Tviteru novinarka Tatjana Vojtehovski, inače iz Novog Sada. 

Da će deca i mladi izaći na ulice, šira javnost nije znala. Za skup dece je znalo tek nekoliko medija bliskih vlasti koji su se pojavili pred početak šetnje. Reporteri 021.rs su izašli na teren nakon što su ih građani obavestili da se na Limanu okuplja veći broj mladih i da nije poznato o čemu se radi.

Šetnja se dešava u istom danu u kom je 021.rs objavio tekst o tome da su pojedini stanovnici Limana zabrinuti zbog naprasnog oslikavanja srpskih trobojki po fasadama ovog dela grada i nakon što je Gradski odbor Dosta je bilo objavio saopštenje pitajući „zašto se oni koji farbaju murale stide svog rodoljublja i to rade tokom noći“.


Građani koji su se obratili redakciji 021.rs ukazivali su na to da njihove stambene zajednice nisu davale saglasnost za farbanje fasade, te da su trobojke oslikavane tokom noći.

Policije u uniformama na licu mesta nije bilo, a kako se nezvanično saznaje, neki od učesnika su pristigli autobusima, koji su se parkirali ispred zgrade NIS-a! Na društvenim mrežama građani pišu da su mladi za šetnju dobijali 2.000 dinara, kao i da to nisu pravi Novosađani.

Pitanje u šta se ovo pretvorio kosmopolitski Novi Sad samo se nametnulo.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova: Pritvorenima u današnjem incidentu zadržavanje od 48 sati

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je tokom današnje akcije Policije Kosova privedeno šest lica koja su učestvovala u...

Još priča na sličnu temu