HITAN SASTANAK VUČIĆA I BRNABIĆKE: Dogovaraju se ove najoštrije mere!

Obavezno pročitajte

Brnabić Ana na sastanku sa Predednikom o kovidu

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će danas imati sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vucicćem i da će danas ili sutra biti saopštene nove, restriktivnije mere za suzbijanje širenja korona virusa koje će biti uvedene.

Brnabić je za TV Pink navela da se juče na sednici Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona raspravljalo oko novih mera i kakve bi one mogle da budu i da će danas na sastanku sa Vučićem zajedno razmotriti ustavnost nekih predloženih mera.

- Advertisement -

„Verujem da ćemo danas, eventualno sutra, izaći sa novim merama i one će svakako biti restrikrtivnije“, rekla je Brnabić i dodala da u okviru Kriznog štaba postoje različita mišljenja šta bi bilo najdelotvornije u borbi sa kovid 19.

brnabić

Da li ćemo ići na najrestriktivnije mere, kako je rekla, zavisiće od toga koliko će danas biti novozaraženih, jer se zna da je utorak obično najteži dan.

„Sa presekom jutros u osam sati deluje da će biti težak dan, ali nije kao utorak prošle nedelje, nije takav skok. Neke mere već daju rezultate, ali pitanje je da li želimo ovim tempom ili želimo da idemo restriktivnije pa da brže završimo“, rekla je ona.

Navodi da su urađene izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zarazne bolesti kako bi moglo da se reaguje brže, efikasniji, da se pišu mandatne kazne.

„Na žalost i tu smo videli kontradiktornost u odnosu na naše političke neistomišljenike. Ustavnom sudu su već stigle dve inicijative o ustavnosti novog zakona, jer misle da nije u skladu sa Ustavoim. Te dve incijative jedna od Dveri, a druga od pokreta Živim za Srbiju“, navela je ona.

Sourcesputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu