HIT VIDEO: Vesićevo „Oko sokolovo“ uhvaćeno nepropisno parkirano

Obavezno pročitajte

Oko sokolovo nepropisno parkirano

Automobil sistema „Oko sokolovo“, koji je najavljen kao novi način borbe vlasti Beograda protiv nepropisnog parkiranja, snimljen je nekoliko dana posle početka rada i to upravo nepropisno parkiran.

Kako je objavila organizacija „Ne davimo Beograd, građani su svojim fotoaparatima uhvatili jedno „Oko sokolovo“ u kršenju propisa.

- Advertisement -


“Skupoceno vozilo komunalne milicije #OkoSokolovo prvih dana svog rada se koristi da krši propise i da se parkira nepropisno. Hvala dobrim ljudima koji nam šalju snimke besmisla u koji nas je uvukla korumpirana i nesposobna gradska vlast”, objavila je organizacija “Ne davimo Beograd” na svom tviter nalogu.

Novi sistem za kontrolu parkiranja “Oko sokolovo” predstavljen je u ponedeljak. Vozila beogradske komunalne policije opremljena novim sistemom ove nedelje će samo snimati, dok bi sledeće trebalo da šalju opomene, a od 10. avgusta i kazne zbog nepropisnog parkiranja.

Planirano je da 18 vozila, opremljenih sistemom za nadgledanje parkiranja “Oko sokolovo”, nadgleda više od 90 beogradskih ulica.

Sistem elektronske kontrole nepropisnog parkiranja, pod nazivom “Oko skolovo”, podrazumeva korišćenje specijalno opremljenih vozila marke “Range Rover”, a njihovu upotrebu zamenik gradonačelnika Goran Vesić, obrazložio je potrebom da komunalni policajci pokažu “autoritet države”.

Kako je objavila Nova.rs, javna nabavka beogradskog Parking servisa za kupovinu džipova “Range Rover”, raspisana je sa ciljem kako bi posao dobila firma “British Motors”, čiji je vlasnik član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, Ostoja Mijailović.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu